ЛШ: Хет-трик Дибале за победу Јувентуса, Сити се извукао против Хофенхајма

Хет-триком Паула Дибале Јувентус је са 3:0 савладао Јанг Бојс, док је Манчестер сити направио преокрет на гостовању Хофенхајму у Лиги шампиона победивши са 2:1.
dibala, tanjug ap
Фото: Paulo Dibala postiže treći gol, foto: Tanjug (AP Photo/Luca Bruno)

У екипи Јувенстуса није било Кристијана Роналда, који је одрађивао суспензију због црвеног картона. Али, га је одлично одменио Дибала и у другом колу групе Х донео тријумф свом тиму. У осмом минуту је добро реаговао на дугу лопту Леонарда Бонучија и сјајно савладао противничког голмана. У 33. минуту је дуплирао вођство. Блез Матуиди је снажно шутирао са 20 метара, одбитак је пао право на ногу Дибали који је лопту посло у мрежу.

Фото: Paulo Dibala, foto: Tanjug (AP Photo/Luca Bruno)

Јанг Бојс, за који је наш Миралем Сулејмани одиграо 70 минута, није успевао да угрози ривала, а коначан резултат постигнут је средином наставка. Комбиновали су Алекс Сандро, Миралем Пјанић и Хуан Квадрадо, Колумбијац је несебично послужио Дибалу за укупни 3:0. 

После овог тријумфа италијански шампион има шест бодова на првом месту групе Х, док су Швајцарци поново примили три гола и налазе се на последњој позицији. 

У другом мечу првог дела програма Манчестер сити се извукао на гостовању Хофенхајму и избегао други кикс, иако су "Грађани" доживели шок већ у првом нападу. Хофенхајм је повео после 44 секунде, голом Ишака Белфодила, али је Серхио Агуеро изједначио неколико минута касније.

Фото: Tanjug (AP Photo/Mićael Probst)

Аргентинац се прописно испромашивао у Немачкој, имао четири сјајне шансе, да би у другом полувремену Дамир Скомина оштетио госте не досудивши чист пенал над Лиројем Санеом. Ипак, у финишу је Давид Силва искористио грешку одбране ривала и комплетирао преокрет.

То је прва победа у Лиги шампиона екипе Пепа Гвардиоле, која сада има три бода у Групи Х. Хофенхајм је остао на једном боду.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести