ЛШ: Матић и Јунајтед играју за Муриња, Тадићев Ајакс у Минхену

БЕОГРАД: Првог дана другог кола групне фазе Лиге шампиона у центру пажње биће утакмица Г групе између фудбалера Манчестер Јунајтеда и Валенсије на Олд Трафорду, са посебним акцентом на менаџера Жозеа Муриња који се налази на удару критика због слабих резултата.
EPA-EFE/ANDY RAIN
Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

Енглески гигант у Премијер лиги минулог викенда изгубио је од Вест Хема (3:1), што му је већ четврти пораз ове сезоне, уз елиминацију из Лига купа од друголигаша Дерби Каунтија, па су увелико подгрејане гласине о смени Португалца, наглашене и због сукоба са првом звездом Полом Погбом.

Испред Муриња је стављен императив победе и сваки други исход би продубио кризу екипе чији је део српски репрезентативац Немања Матић.

У истој групи, Јувентус без суспендованог Кристијана Роналда чека швајцарски Јанг Бојс у Торину у првом термину од 18.55, исто за када је заказан сусрет Хофенхајма и Манчестер Ситија у Немачкој у мечу Ф групе.

Сити је под притиском, поражен је од Лиона на старту (1:2) и себи не сме да дозволи нови кикс уколико жели без проблема у нокаут фазу.

На тло Немачке враћа се менаџер "грађана" Пеп Гвардиола који је док је водио Бајерн имао скоро перфектан учинак против дебитанта у елитном друштву 5-1-0.

Лион има велику прилику да се "одлепи" од конкурената у случају тријумфа над Шахтјором у Француској и направи значајан корак за осмини финала, али се сигурно неће унапред предати тим који зна како се игра у Лиги шампиона.

Судар Бајерна и Ајакса у Минхену је сигурно најтрофејнији у овој рунди, два великана заједно имају чак девет титула шампиона Европе, а један од главних адута гостију биће Душан Тадић.

Тадић је блистао на отварању у победи над АЕК-ом (3:0), али сада ће са саиграчима имати много тежи задатак у Баварској...

Српски окршај очекује се у Атини, где АЕК Уроша Ћосића дочекује Бенфику, чији су чланови Љубомир Фејса, Андрија Живковић и млади голман Миле Свилар у дуелу тимова без бодова у Е групи.

На крају у Г групи Рома чека чешку Викторију, а бранилац "ушатог трофеја" Реал Мадрид иде у Москву екипи ЦСКА.

Распоред и табела:

Група Е: АЕК - Бенфика (21), Бајерн - Ајакс (21).

Табела: Ајакс 3, Бајерн 3, Бенфика 0, АЕК 0.

Група Ф: Хофенхајм - Манчестер Сити (18.55), Лион - Шахтјор (21).

Табела: Лион 3, Шахтјор 1, Хофенхајм 1, Манчестер Сити 0.

Група Г: ЦСКА Москва - Реал Мадрид (21), Рома - Викторија Плзењ (21).

Табела: Реал Мадрид 3, Викторија 1, ЦСКА 1, Рома 0.

Група Х: Јувентус - Јанг Бојс (18.55), Манчестер Јунајтед - Валенсија (21).

Табела: Јувентус 3, Манчестер Јунајтед 3, Јанг Бојс 0, Валенсија 0.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести