ЛШ: Распуцани Тотенхем згромио Звезду

У трећем колу Лиге шампиона Црвена звезда је убедљиво поражена од Тотенхема, а како је изгледало могло је и горе да се заврши.
totenhem zvezda, fonet
Фото: FoNet

Објективно, певци су далеко боља екипа и Београђани никакву шансу нису имали.

Енглези су од старта демонстрирали брз, милиметарски прецизан фудбал, а оријентација нашег тима била је да успори те атаке. Међутим, тешко је то било – у 5. минуту Кејн и Сон су одлично комбиновали, овај потоњи шутирао, али право у Борјана. Јужнокорејанац је био перманентна опасност по црвено-беле, просто је био незаустављив. Али, нашег првака начео је Кејн, после корнера са десне стране главом је савладао Борјана.

Наш тим није се до сада састајао са овако расположеним противником. Против Бајерна Звезда је донекле држала свој стил, против Тотенхема то није могла. Толико разноврсности коју је показала чета Маурсија Покетина није виђено од дуела нашег тима против Пари сен Жермена прошле сезоне. И, наравно, то је резултирало још једним поготком. Ламела је центрирао са леве стране, а Сон сместио лопту у мрежу. Још једна милиметарски прецизна акција и подсећање зашто је ова екипа актуелни вицешампион Европе.

Црвена звезда је покушала да игра, да се наметне, али то је било немогуће. На каквим је искушењима био Борјан говори податак да је у првих двадесет минута, поред примљена два гола, имао још три интервенције.

У 27. минуту прву шансу имала је Црвена звезда, али је шут Ван ла Паре главом зауставио Газанига. У финишу првог полувремена наша екипа стигла је до какве-такве игре па је било и неких полуприлика. Ипак, пред сам одлазак на одмор Марин губи једну лопту, она долази до Сона, који постиже свој други гол и решава све дилеме, ако их је и било.

Искрено речено, било је милина гледати моћни Тотенхем. Тако су разиграно деловали момци Маурисија Покетина да је то било за дивљење. Наш тим је био неми посматрач, видело се да су ,,певци“ далеко боља екипа. Ламела је имао велику прилику, али је шутирао поред гола. У 57. минуту Орије је одлично прошао по десној страни, проиграо Ламелу, којем није било тешко да да гол.

Играчи Тотенхема нису пуштали гас, као да су хтели да се освете за убедљив пораз од Бајерна. И, успели су у томе. У 72. минуту Кејн је мајсторски погодио малу мрежу Борјановог гола.

До краја, играло се у споријем ритму и остало је – 5:0.

И. Лазаревић

Фото: FoNet

Тотенхем – Црвена звезда 5:0 (3:0)

ЛОНДОН: Стадион Тотенхема, гледалаца: 60.000. Судија: Гвида (Италија). Стрелци: Кејн у 9. и 72, Сон у 16. и 44. и Ламела у 57. минуту. Жути картон: Милуновић (Црвена звезда).

ТОТЕНХЕМ: Газанига 6, Орије 8, Санчез 7, Вертонген 7, Дејвис 8, Ндомбеле 7,5, Сисоко 7,5, Сон 9 (Дајер), Али 7,5 (Ло Селсо), Ламела 8,5, Кејн 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Гобељић 6,5, Милуновић 6, Дегенек 6, Родић 6, Кањас 6 (Петровић), Вулић 6, Гарсија 6, Марин 6, Ван ла Пара 6,5 (Вукановић), Томане 6 (Павков).

Дегенек: Искористили су сваку шансу, није заслужено 5:0

Милош Дегенек, штопер Црвене звезде, рекао је после пораза од Тотенхема да су домаћи фудбалери искористили сваку шансу.

"Не прија пораз од пет голова. Ми смо имали наше шансе, али их нисмо искористили. Они су готово сваку коју су имали и ту је разлика. Имају једног најбољег нападача на свету...", рекао је Дегенек за РТС после меча.

"Показали смо да можемо да играмо фудбал, у Београду очекујем бољу игру пред нашим навијачама", дода је он.

Дегенек каже да би ситуација била потпуно другачија да нису примили гол у деветом минуту

"Непријатно је када се прими гол у првих 15 минута. Ту смо мало псхички пали, али смо се убрзо вратили... Да нисмо примили тај први гол сигуран сам да би био другачији ток меча".

Дегенек је закључио да није заслужено што су изгубили 5:0, да треба да подигну главу после пораза и наставе напред.

Гру­па Б

То­тен­хем - Цр­ве­на зве­зда 5:0

Олим­пи­ја­кос - Ба­јерн        2:3

1. Ба­јерн          3      3      0      0      13:4  9

2. То­тен­хем      3      1      1      1      9:9    4

3. Ц. зве­зда      3      1      0      2      3:9    3

4. Олим­пи­ја­кос 3      0      1      2      5:8    1

Гру­па А

Клуб Бриж - ПСЖ   0:5

Га­ла­та­са­рај - Реал  0:1

Гру­па Ц

Ша­хтјор -Ди­на­мо (З) 2:2

М. си­ти - Ата­лан­та    5:1

Гру­па Д

Атле­ти­ко - Ба­јер            1:0

Ју­вен­тус - Ло­ко­мо­ти­ва  2:1

Сутра

Гру­па Е 

Генк - Ли­вер­пул       (21)

Салц­бург  - На­по­ли (21)

Гру­па Ф

Ин­тер - Бо­ру­си­ја (Д) (21)

Сла­ви­ја - Бар­се­ло­на (21)

Гру­па Г

Лај­пциг - Зе­нит             (18.55) 

Бен­фи­ка - Олим­пик (Л) (21)

Гру­па Х

Ајакс - Чел­си    (18.55)

Лил - Ва­лен­си­ја (21) 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести