ЛШ: Звезда у Ливерпулу без Марина и Родића, Чаушић: Без страха на Енфилду, па шта буде

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде на мечу против Ливерпула у Лиги шампиона биће дефинитивно без повређених Марка Марина и Милана Родића. Стрелац јединог гола за црвено-беле у елитном такмичењу и Родић, репрезентативац Србије, нису успели да се опораве и буду међу путницима за Енглеску.
zvezda_aerodrom
Фото: Танјуг (Видео)

Тренер Милојевић на Острво води 21 фудбалера: Милана Борјана, Зорана Поповића, Филипа Стојковића, Марка Гобељића, Вујадина Савића, Милоша Дегенека, Срђана Бабића, Рашида Сумаилу, Ненада Крстичића, Бранка Јовичића, Душана Јованчића, Лоренца Ебисилија, Дејана Мелега, Ел Фардуа Бена, Славољуба Срнића, Горана Чаушића, Милана Јевтовића, Вељка Симића, Николу Стојиљковића, Милана Павкова и Ричмонда Боаћија.

Најбољи стрелац Црвене звезде Ел Фарду Бен уочи утакмице против Ливерпула у Лиги шампиона изјавио је да је као мали био велики навијач енглеског клуба, али да то неће утицати на жељу да са црвено-белима изненади на Енфилду.

"Као мали био сам навијач Ливерпула, али сада сам фудбалер Црвене звезде. Да, сањао сам да играм на Енфилду, али ја сам професионалац и бићу фокусиран. Ова утакмица долази после тешког пораза и лоше игре у Паризу, Морамо да одиграмо са много више самопоуздања него против Пари Сен Жермена", рекао је Бен новинарима уочи поласка на Острво.

Бен је истакао да очекује да екипа одигра много боље него у Паризу.

Фото: Ben, foto: FK Crvena zvezda

"Биће то другачија утакмица, надам се и бољи резултат за нас. Они су тим са великим именима, играју са доста самопуздања, они су један од најбољих тимова на свету, поготово на домаћем терену", истакао је репрезентативац Коморских острва.

На питање како против најскупљег дефанзивца на свету Вирџила Ван Дајка и голмана Алисона Бекера, Бен је рекао.

"Не, не размишљам о томе. Новац је једно, а терен је друго. Мој фокус није на томе, него на ономе што ће се дешавати на терену", поручио је Бен.


Џајић: Најважније је да одиграмо достојанствено у Ливерпулу

Почасни председник ФК Црвена звезда Драган Џајић изјавио је да најважније да тим Владана Милојевића одигра достојанствено и најбоље што може на гостовању Ливерпулу у Лиги шампиона.

"На тренеру Милојевићу је да састави тим и припреми га, до сада је радио веома успешно. Он је добар тренер и верујем да ће направити праву стратегију. Најважније у овом тренутку је да Звезда одигра достојанствено", рекао је Џајић новинарима на аеродрому Никола Тесла пред пут у Енглеску.

Фото: Танјуг (Видео)

Трећа Звездина звезда додаје да црвено-беле очекује јако тежак посао, сличан оном као против Пари Сен Жермена у Француској.

"Очекујемо тешко утакмицу, као што је била у Паризу. Тешко је рећи шта Црвена звезда може да уради, такав је фудбал.... Покушаћемо да одиграмо најбоље могуће", закључио је Џајић.


Горан Чаушић изјавио је да екипа захваљујући победама у првенству са доста самопоуздања иде на мегдан Ливерпулу у ЛИги шампиона и да је најважније да изађе на терен Енфилда без страха.

Фото: Goran Čaušić, foto: FK Crvena zvezda

"Свака победа нам доноси самопоуздање, идемо у госте великој екипи као што је Ливерпул, кој је по свему квалитетнбија од нас, али на нама је да дамо максимум и шта буде - буде. Прошле године играли су финале, можда је сад циљ да освоје. Не треба да се плашимо, већ да да одиграмо без страха, са доста трчања и пресинга", рекао је Чаушић новинарима уочи поласка на Острво.

Према његовим речима драж фудбала и јесте у томе што фаворити на паиру не побеђују увек.

"Чуда се дешавају, поготово у фудбалу, сваке недеље се деси неко, Реал изгуби од Леванта, изгуби и Барселона, па зашто да не изгубуи и Ливерпил. Битно је да будемо агресивни, да добро стојимо и то је начин да им се супроставимо. Чека нас велика утакмица, а на нама је да будемо најбољи што можемо", истакао је Чаушић.

Бранко Јовичић рекао је да кључ успеха против Ливерпула на Енфилду мора да буде тимска игра и да се у том случају сигурно неће поновоти катастрофа као против Пари Сен Жермена у Паризу 6:1.

Фото: Branko Jovičić, foto: Tanjug (Video)

"Као штосмо рекли прва наредна утакмица је најважнија, чека нас екипа Ливерпула, прошлогодишњи финалиста ЛИге шампиона. Не треба пуно причати о њима, знамо о каквој се екипи ради. Наш циљ је да се у што бољем светлу представимо у трећем колу Лиге шампиона. Добри резултати у првенству доносе добру атмосферу, то смо имали и прошле године, ова екипа има сјајан тимски дух и верујем да имамо доста права да се надамо добром резултату у Ливерпулу", рекао је Јовичић новинарима уочи поласка на Острво.

Како је навео, екипа нема посебну припрему, упркос томе што следи утакмица о којој се сања - против Ливерпула на Енфилду.

"Гледали смо видео, али припрема је као и за сваку другу утакмицу. Ради се о одличној екипи, али даћемо све од себе. Они имају исти стил као ПСЖ, излазе доста високо, воде их два немачка тренера Клоп и Тухел, имају доста добрих индивидуалаца, али ако екипно будемо играли као што знамо, као што смо показали прошле године против Арсенала и против великих екипа мислим да нам се Париз неће поновити", поручио је Јовичић.

Фото: FK Crvena zvezda

Црвено-беле вечерас од 20 сати по локалном времену очекује званичан тренинг на Енфилду.

Утакмица 3. кола Ц групе Лиге шампиона Ливерпул - Црвена звезда игра се сутра од 21 сат по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести