ЛШ: Звезда немоћна против страшних Парижана

Разлика у квалитету је дошла до изражаја, Црвена звезда доживела је дебакл против Пари Сен Жермена у другом колу групе ,,Ц“ Лиге шампиона. Све је пресудио први гол Нејмара у 20. минуту до којег се наш првак сасвим добро држао.
psz zvezda1, fonet
Фото: Duel PSŽ-a i Crvene zvezde, foto: FoNet

Сјајну дрчност фудбалери нашег првака показали су на почетку утакмице. Изабраници Владана Милојевића нису ,,паркирали аутобус“ испред свог шеснаестерца већ су Французе напали на њиховој половини, испред њиховог казненог простора. Индивидуални квалитет ПСЖ-ових асова је био неоспоран, али наш тим се није плашио, трудио се да игра своју игру. Црвено-бели прекидали су нападе Парижана на средини терена, а онда брзим контрама преко Бена и Чаушића угрожавали Ареолу. И када су домаћи долазили до прилика било је то после неспретних интервенција одбране гостију, а не као плод израђених акција. Против једне од најбољих светских екипа наша чета, у тим моментима, деловала је боље него против Наполија што је хвале вредан податак. Али, зато је ту био Нејмар који је у 20. минуту показао зашто је један од најбољих играча планете. Из слободног ударца, са 20 метара савладао је Борјана за вођство ПСЖ-а од 1:0. А, тада се распала игра Црвене звезде, погрешили су наши момци у одбрани, по десној страни прошао је Мбапе, одиграо до Нејмара који је се петерца повисио на 2:0. Као да се тек од тада домаћин разгоропадио па је пробијао нашег шампиона по оба бока, после чега су по правилу следили употребљиви центаршутеви. Од средине првог полувремена само се домаћин питао за дешавања на терену, што није толико било изражено у шансама колико у поседу лопте. Али, рутински – ПСЖ је повео са 3:0. Кавани се прошетао кроз одбрану Црвене звезде и постигао гол. У 41. минуту фантастична асистенција Менијеа и погодак Ди Марије за – 4:0. Рафална паљба француског шампиона у првом полувремену.

Фото: FoNet

И, у наставку је Пари Сен Жермен доминирао па је Борјан био на константним мукама. Поигравали су се Французи са нашим шампионом и објективно гледано играли фудбал који је било милина гледати. Црвено-бели нису ни покушавали да пруже достојнији отпор, чинило се да само гледају да не приме још неки гол. А, у 70. минуту ни Борјан није могао ништа да уради па је на пас Берната Мбапе постигао гол. Али, само нешто касније Црвена звезда постигла је први гол у Лиги шампиона. Асистирао је Ебесилијо, а Марин постигао фантастичан погодак.

Да је прави мајстор показао је Нејмар у 81. минуту када је постигао још један гол из слободног ударца и тиме заокружио своју фантастичну представу.

То је било и последње узбуђење на утакмици и остало је 6:1.

И. Лазаревић 

Пари Сен ЖерменЦрвена звезда 6:1 (4:0)

ПАРИЗ: стадион ,,Парк принчева“, гледалаца: 45.000. Судија: Дијаш (Португал). Стрелци: Нејмар у 20, 22. и 81, Кавани у 37, Ди Марија у 41. и Мбапе у 70. за Пари Сен Жермен, а Марин у 74. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Стојковић (Црвена звезда).

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Ареола 6, Меније 8, Силва 7 (Керер 6), Кимпембе 7, Бернат 8, Верати 7,5, Рабио 7,5, Мбапе 8 (Чупо-Мотинг), Нејмар 10 (Дракслер), Ди Марија 8, Кавани 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Стојковић 6, Савић 6 (Бабић 6), Дегенек 6, Родић 6, Крстичић 6, Јовичић 6, Симић 6 (Павков 6), Чаушић 6,5, Марин 7, Бен 6,5 (Ебесилијо 6,5).

Милојевић: Сносим одговорност, могли смо боље

ПАРИЗ: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је на себе одговорност после пораза од Пари Сен Жермена (6:1) у Лиги шампиона и поручио да је његов тим могао боље, али и да би меч у Паризу могао да буде права лекција.

Звезда је на "Парку принчева" доживела најтежи пораз у Европи после 55 година, идентичан као против пољске Полоније у Интертото купу.

"Ово је врхунски ниво. Неко сам ко никад није безао од одговорности, сигурно можемо боље. Били смо фасцинирани, ово је за нас лекција. Ако је ово цена да будемо бољи, биће ми драго", рекао је Милојевић на конференцији за медије после меча.

Он је признао да му не прија пораз, наглашавајући да не воли да губи.

"Треба извући доста добрих поука и што више добрих ствари за будућност, јер смо видели трендове савременог фудбала. Видели смо једну екипу који смо до пре неколико година могли да гледамо само на ТВ екранима, а сада смо играли против ње".

Милојевић није желео да бежи од одговорности, али и истакао је да не треба да се суди након убедљивог пораза.

"Ако се схвати трагично пораз спреман сам шта год, ту сам, све што се тиче управе. Десило се шта се десило... Урадили смо пуно уласком у Лигу шампиона, направили смо пуно позитивних ствари и моји играчи су професионалци, морају да науче из пораза".

Изнео је и низ похвала на рачун троструког стрелца Нејмара.

"Један од најбољих играча тренутно на свету. Било би некоректно њега издвојити, али је био овај пут тај који је и давао голове, и асистирао. Играч је топ класе и јако је тешко играти против њега", закључио је он.

У наредном колу ЛШ црвено-бели гостују Ливерпулу 24. октобра.

Фото: Marko Marin, foto: EPA (YOAN VALAT)

Марин: Били су сами у петерцу – то не сме да се догађа

Фудбалер Црвене звезде Марко Марин рекао је да је његова екипа у утакмици у Лиги шампиона дозволила Пари Сен Жермену да лако постигне голове.

Једини гол за београдски клуб, први у Лиги шампиона, постигао је Марин у 74. минуту.

"Покушали смо што дуже да држимо нулу, а онда су нам дали гол из слободног ударца, било је тешко бранити. Дали су нам превише лако голове, њихови играчи су били сами у петерцу пред голманом и то не сме да се догађа", рекао је Марин после утакмице за "РТС". 

Упитан да ли је париски клуб вечерас показао квалитет, Марин је одговорио да Пари Сен Жермен то није урадио само против Звезде, већ да то чини сваког викенда и да свако зна квалитет тог клуба. 

Тухел: Није било лако против Звезде, иако делује

ПАРИЗ: Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Томас Тухел изјавио је да упркос убедљивој победи над Црвеном звездом (6:1) у Лиги шампиона није било лако као што резултат говори.

"Звезда није изгубила 34 утакмице у низу, можда делује да је било лако, али није. Они су тим који тешко прима голове, али ми смо једни од најбољих. Јако добро смо их изанализирали. Врхунски смо играли, стварали шансе, видели смо сјајних 11 играча. Задовољан сам, посебно у првом полувремену. Допало ми је што смо играли као тим", рекао је Тухел на конференцији за медије у Паризу.

Немачки стручњак додао је да је цео тим сјајно функционисао на челу са троструким стрелцем Нејмаром.

"Нејмар је био изванредан, могло је да се види да је био веома гладан. Важно је било и што имамо најбоље играче Европе, а Нејмар је појединачно један од најбољих. Показали смо још једном засто смо један од најбољих тимова".

Тухел је истакао да га радује то што је његов тим вечерас имао велики посед и брзо враћао лопту.

Велика победа Шалкеа у Москви

Фудбалери Шалкеа савладали су Локомотиву 1:0 (0:0) на гостовању у Москви, у другом колу Лиге шампиона. Немци су до огромне победе у борби за другу фазу стигли голом Вестона Мекинија. Двадесетогодишњи Американац затресао је мрежу "Локоса" два минута пре краја сусрета, на асистенцију Јевгена Конопљанке.

Украјинац је убацио лопту из корнера са десне стране на другу стативу где је Мекини сјајно скочио и преко штопера Локомотиве матирао голмана Гиљермеа. Након иницијативе домаћина у првих 45 минута, када су Баринов и Миранчук пропустили шансе за вођство, Шалке је преузео контролу у наставку меча. 

Фото: FoNet

Немци су посебно опасни били у последњих 20-ак минута, а пре победоносног гола две одличне прилике пропустио је Марк Ут, али је Гиљерме био опрезан. 

Шалке има четири бода из два меча, док је Локомотива доживела и други пораз у Групи Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести