ЛШ: ПСЖ - Црвена звезда 6:1

Фудбалери Пари Сен Жермена повели су са 6:1 против Црвене звезде на Парку принчева у другом колу групне фазе Лиге шампиона.
psz zvezda, tanjug ap
Фото: Duel PSŽ-a i Crvene zvezde, foto: Tanjug (AP Photo/Francois Mori)

90. минут: Два минута надокнаде. ПСЖ је наставио са силовитим нападима до краја утакмице, а око гола Борјана севали су шутеви.

84. минут: Чупо-Мотинг је шутирао са леве стране, Борјан је одбио до Каванија који је ушао у гол, али је претходно био у офсајду, па је гол поништен.

81. минут: Хет-трик Нејмара и вођство Парижана од 6:1. Бразилац је још једном мајсторијом из слободног ударца савладао Борјана.

74. минут: Звезда је смањила на 5:1. Стрелац ј био Марин. Била је то најлепша акција Звезде у досадашњем току меча. Тек што је ушао у игру Ебесилио је поакзао класу, већ првим контактом са лоптом асистирао Марку Марину. Идеално га је проиграо, он утрчао искоса са десне стране и закуцао лопту под пречку за први погодак Звезде у елитном такмичењу. 

70. минут: ПСЖ води са 5:0. Стерлац је Мбапе. Нејмар је магично проиграо Берната преко одбране, а он послужио Мбапеа.

65. минут: Запретила је Звезда са два ударца у оквир гола у два минута. Прво је шутирао Марин, па онда и Родић, али оба шута лако је зауставио до сада готово беспослени голман ПСЖ-а Ареала.

56. минут: Звездина одбрана пуца по шавовима. Да су мало озбиљнији играчи из Париза, сада би већ било 7-8 голова у мрежи Борјана. Не успева Стојковић ни да се приближи Мбапеу који му бежи када год пожели. Опет је послужио Нејмара, сада је био његов ред да буде себичан, па је Звездин голман опет био херој тима.

51. минут.: Наставио је ПСЖ са пресингом и у другом полувремену, а Борјан се истакао са две одбране. Себичан био Мбапе јер је шутирао искоса са леве стране, а имао усамљеног саиграча на повратној. Борјан је био концетрисан и одбранио. Затим је лукаво је "испод лакта" шутирао Нејмар са неких десетак метара. Борјан је успео да се врати на стајну ногу и некако укроти тај ударац.

Полувреме

45. минут: Замало још један гол Нејмара. Дриблингом је "уништио" Дегенека у петерцу, пре него што му је Борјан скинуо трећи погодак.

40. минут: ПСЖ води са 4:0. Стрелац је Ди Марија. Потпуно се игра Звезде распала у других 20 минута првог полувремена. Оно што Мбапе малопре није успео, јесте Анхел ди Марија. Меније је по десној страни промешао Родића, центрирао на петерац где је Аргентинац побегао Стојковићу и послао је у гол.

38. минут: Звезда је имала другу прилику на мечу. Симић је шутирао са 20 метара, али високо изнад пречке.

Фото: Kavani postiže gol, foto: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

37. минут: ПСЖ води са 3:0. Стрелац је Кавани. Иако се чинило да је ритам опао, Парижани су успели да дођу до новог поготка, додуше уз много среће. После покушаја Мбапеа да убаци у казнени простор, лопта је након карамбола дошла до Единсона Каванија. Уругвајац је промешао чуваре, а онда уз одбитак савладао Борјана. 

29. минут: Прво је у 27. минуту Борјан спасао гол после шута Каванија Бернат одузео лопту Стојковићу и центрирао са леве стране, погодио Каванија у главу, али је Борјан одлично реаговао и спасао нови погодак. Два минута касније срећа за Звезду. Опет су удвојили домаћи фудбалери, сада Крстичића и одузели му лопту без фаула. Одмах се отворила прилика за Нејмара, али је он био непрецизан.

22. минут: ПСЖ већ води са 2:0. Стрелац је поново Нејмар. Створио вишак на десном боку, Мбапе је остао усамљен, сада је убацио на петерац где је налетео Нејмар и спровео лопту у мрежу.

Фото: Nejmar na meti Reala, foto: Tanjug (AP Photo/Thibault Camus)

20. минут: ПСЖ води са 1:0, стрелац је Нејмар. Бразилац је прецизно извео слободан ударац, а Борјан није могао ништа. Голу је претходио фаул Савића над Нејмаром на 20 метара од гола Звезде. Бразилац је направио залет, шутнуо лопту која је прескочила живи зид и завршила у у голу Борјана.

15. минут: Мбапе је покушао да упосли Каванија, али је и ова прилика пропуштена. Само минут касније Нејмар је направио одличан продор, проследио лопту до Мбапеа, али је Борјан био на месту.

9. минут: Од старта играчи ПСЖ-а притисли су Црвену звезду. Парижани су били у изгледној шанси већ у 4. минуту, када је Нејмар пронашао Каванија, али овај није добро захватио лопту, срећом по Црвену звезду. Четири минута касније Звезда је имала прву прилику на утакмици. Марин се лепо пробио по левој страни. лопта је после одбитка стигла до Чаушића, али је његов волеј завршио изнад гола. Само минут касније Мбапе је био у изгледној шанси за ПСЖ. После продора Нејмара Борјан је избоксовао лопту, која се одбила до Мбапеа, али он није успео да је проследи у мрежу.

Лига шампионадруго коло:

Париз

стадион: Парк принчева

судије: Артур Дијаш (Португал), Руи Тавареш (Португал), Пауло Соареш (Португал), Бруно Родригеш (Португал), Тијаго Мартинс (Португал), Жоао Пињеиро (Португал)

Пари Сен Жермен (4-2-3-1): Ареола – Бернат, Силва, Кимпембе, Меније – Рабио, Верати – Ди Марија, Мбапе, Нејмар – Кавани

Црвена звезда (4-4-1-1): Борјан – Родић, Дегенек, Савић, Стојковић – Симић, Крстичић, Јовичић, Марин – Чаушић – Бен

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести