Милојевић: Не плашимо се ПСЖ-а, уживаћемо...

ПАРИЗ: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је данас да се његов тим не плаши дуела са скупоценим Пари Сен Жерменом у Лиги шампиона, већ да ће да ужива у великом мечу и покушати да се покаже у најбољем издању.
Milojevic Vladan/Tanjug
Фото: Tanjug

"Гледамо на ову утакмицу као на сваку другу, нећемо да се плашимо никога и нема разлога да тако не буде. Борићемо се и уживати у мечу, верујем у мој тим. Поносан сам што се овде налазимо", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Парк принчева" у Паризу.

О противнику је говорио само у суперлативима, означивши га као једног од највећих кандидата за трофеј Лиге шампиона.

"Желели смо да играмо Лигу шампиона, и прошле и ове сезоне имамо узлазну путању што се тиче европских утакмица и то ме јако радује. Велика је част и мени и играчима што смо успели да овако велики клуб са Балкана, можда и највећи, доведемо да игра овако велику утакмицу", казао је Милојевћ.

Он није желео да у први план истиче прву звезду Парижана Нејмара да Силва, говорећи да ПСЖ има пуно квалитетних фудбалера.

"Знамо ко је Нејмар, али ПСЖ је скуп врхунских појединаца. Они су сјајан тим, вођен одличним тренером... Погрешно је причати о тактици о само једном играчу", напменуо је тренет Звезде.

Милојевић се осврнуо и на повреду првог нападача Ричмонда Боаћија, који није допутовао у Париз.

"Није одрадио ниједан тренинг и јесте значајна утакмица за нас, али је мој принцип да треба да играју само 100 одсто спремни момци. Са медицинским тимом нису желели ништа да ризикујемо јер има још много мечева испред нас. Знали смо да ће Боаћи бити спреман вероватно тек после репрезентативне паузе".

Француске новинаре интересовало је да прокоментарише одсуство навијача Звезде са сутрашње утакмице због казне УЕФА.

"Једна је искривљена слика, пробаћемо да је исправимо Имамо најватреније навијаче, зна се добро колико нам значе и без њих играмо две утакмице. Они су велика наша снага, то је све преувеличано. Волео бих да су са нама, јер увек доприносе победама, и за навијаче ПСЖ-а би био доживљај да виде страствено навијање које само они могу да приреде. Остало не бих да коментаришем", каже Милојевић.

Капитен црвено-белих Вујадин Савић, који је играо у каријери за француски Бордо, каже да се опоравио од повреде и да је спреман.

"Сигурно да нас чека тешка утакмица, Пари Сен Жермен је један од главних фаворита за освајање титуле у Лиги шампиона. Дошли смо да одиграмо добру утакмицу и да пробамо да направимо добар резултат. Мислим да смо спремни", рекао је Савић и додао да га за Француску везују посебне породичне емоције и да има велики мотив за доказивањем.

Како наглашава, ПСЖ је највећи ривал која ова генерација има до сада.

"Играмо са највећим екипама и показали смо да можемо се носимо са њима. Сутра је нова прилика за доказивање и надам се најбољем", закључио је Савић, уз уверење да се нада да ће ПСЖ почети у најјачем саставу.

Утакмица 2. кола Ц групе Лиге шампиона између ПСЖ-а и Црвене звезде игра се сутра на стадиону "Парк принчева" од 18.55.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести