Марић трасирао пут до бодова Младости из Бачког Јарка

Дарко Марић, најбољи стрелац фудбалера Младости из Бачког Јарка, није повећао голгетерски салдо у двобоју са Железничаром, али је представљао централну фигуру утакмице на Ливадици, исписавши сценарио за голове Бошка Паповића и Саве Ковачевића.
Darko Maric
Фото: Дарко Марић (с лоптом), фото: Дневник

Важни бодови уписани су на конто Јарачана, а искусни голгетер је потврдио да је злата вредан за Младост и да су плаво-бели без њега сасвим други тим. Панчевцима је задао доста главобоље, погуравши екипу на победнички колосек.

„Нисмо имали право на грешку. Ситуацију је додатно отежала чињеница да су и Панчевци ушли у двобој са жељом да се искупе за пораз од Србобрана. До одласка на одмор били смо изједначени, нисмо успели да стекнемо превагу, јер су гости добро трчали и покривали терен. Коцкице су се сложиле у наставку, бодовима смо наплатили упорност. Нисам оптерећен личним учинком, два пута сам био најбољи стрелац Војводине, препуштам млађима да се доказују. Битно је да увећавамо бодовни учинак“, рекао је Дарко Марић.

Тријумф чете тренера Саше Милановића наговестио је Бошко Паповић, када је врхом копачке пребацио лопту изнад истрчалог голмана Катанића. Тешко је оценити шта је било лепше, лоб аматерског репрезен-

тативца Војводине или асистен-ција Марића из тешке позиције.

„Приметио сам да је голман изашао с гола, реаговао сам без оклевања и то је пресудило. Мала доза неодлучности могла је да буде савезник гостију. После водећег гола, било је лакше, стекли смо додатно самопоуздање. Криво ми је због другог жутог картона, нећу бити у прилици да помогнем саиграчима у Зрењанину, али уверен сам да можемо да наставимо позитивни низ“, истакао је Паповић, изданак омладинске школе ФК Војводина.

Двадесет минута у игри провео је Саво Ковачевић, али то је било довољно да покаже да није случајно изградио богату интернационалну каријеру. Дарко Марић је претрчао пола терена, чувари су узалудно јурили за њим, а када се очекивао шут у оквир гола, несебично је лопту сервирао Ковачевићу.

„Одиграли смо одговорно, такав приступ је награђен важним бодовима. С играчем мање дуплирали смо капитал, искористивши моменат када су Панчевци све карте бацили на напад. За искорак на табели неопходно је да вежемо неколико мечева без пораза. Оптимиста сам, екипа има потенцијал, очекујем да до краја јесење етапе освојимо довољно бодова за пролећни лет без турбуленција“, нагласио је Ковачевић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести