МАРКО ЂУРИШИЋ Важни су голови, а не посед лопте

Са две победе, обе остварене ван Новог Сада, фудбалери Војводине отворили су ново првенство у Суперлиги.
Marko Đurišić(levo) se nada pobedi protiv Rada   Foto: J. Grlić
Фото: Марко Ђуришић(лево) се нада победи против Рада   Фото: Ј. Грлић

Посебно значајан био је тријумф у Крушевцу (2:0), где Новосађани нису успевали да освоје сва три бода пуних пет година. Напредак је, уз то, увек веома незгодан домаћин, али су ученици тренера Ненада Лалатовића одолели притиску ривала и уздигнутих руку напустили су стадион Младост. Јунаци сусрета били су стрелци  Огњен Ђуричин и велика нада Дејан Зукић. Међутим, до победе се стигло снагом колектива и сваки од играча дао је пун допринос успеху, а један од њих је и Марко Ђуришић (22), дефанзивни везни, који је претрчао километре разграђујући игру противника.

- Искрен да будем, нисам очекивао наше овако добре партије у прва два кола – рекао је Ђуришић, повратник у редове црвено-белих. – Потрудили смо се да у дело спроведемо замисао тренера, поставили смо средњи блок и то се показало као добитна комбинација. Напредак јесте имао нешто већи посед лопте, али се у фудбалу броје само голови, а ми смо у томе били много успешнији.

Марко је изданак омладинске школе Војводине, али је у последње две сезоне носио дресове најпре Мачве из Шапца, а потом и Динама из Врања. Летос се вратио кући и, за многе неочекивано, изборио место у стартној постави.

- Нисам очекивао да ћу бити стартер у оба сусрета. На припремама сам тренирао добро, трудио се и то је донело резултат, па ми је тренер Лалатовић указао поверење. Сада је у наш тим стигао и искусни Жељко Филиповић, иза којег је завидна каријера, што је добро за мене. Просто, тераће ме на још већи рад, а ко буде бољи, тај ће и играти.

Новосадски суперлигаш је тек у наставку утакмице у Крушевцу поставио ствари на своје место.

- Време је било доста тешко, а Напредак је изузетно незгодан када игра на свом стадиону. Нисамо се залетали, чекали смо шансу и у наставку смо је дочекали. Ђуричин је постигао јако леп гол, а онда је млади Зукић украсио читав посао који смо радили током свих 90 минута. Надам се да ће суперталентовани Зука и у наставку првенства све чешће добијати прилику и постизати голове, јер се већ на припремама у Словенији видело да сваки пут уноси у нашу игру нешто ново и свежину.

Црвено-бели се спремају за суботу, када ће имати премијеру на стадиону „Карађорђе“, а ривал ће им бити  Рад.

- Најважније ће бити да јако уђемо у утакмицу и да покушамо да што раније постигнемо гол. Мислим да имамо значајно бољи тим од „грађевинара“, али знам да ћемо то морати на терену и да докажемо. Свеједно, надам се да ћемо освојити сва три бода и тако показати да наше амбиције нису само празна прича – истакао је Марко Ђуришић.

Утакмица Војводина – Рад игра се у суботу од 20 часова, уз бесплатан улазак на трибине.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести