Марко Јевтовић се после повреде вратио у тим Партизана

Фудбалери Партизана прескочили су прву препреку у Купу и сада могу да се посвете мечу са Радником, у првенству, али и оном против Скендербега, у Европи. Црно-бели нису имали пуно потешкоћа против Ртња(3:0), али оно што још више радује тренера Мирослава Ђукића је да се у тим вратио Марко Јевтовић.
marko jevtovic
Фото: Dnevnik.rs

Задњи везни, који је неко време кубурио са повредом, биће значајно појачање шампиону у наредним мечевима.

„Добро сам издржао утакмицу, ниједног тренутка нисам осећао последице одсуствовања са терена. Једва сам чекао да заиграм, посебно у ситуацији када тиму није ишло баш најбоље. Сада је све у реду, постигао сам гол, који ми много значи и који ће ми бити подстрек за даље“, рекао је Јевтовић. Млади фудбалер каже да му је било тешко да са трибина гледа мечеве које је пропустио.

„Имали смо изузетну атмосферу пред почетак сезоне, пикирали смо високе циљеве. Пласирали смо се у Лигу Европе, а онда су нас задесиле повреде, које су главни кривац што против Динама из Кијева резултатски нисмо прошли боље. Тешко је то било гледати са стране, желите да помогнете екипи, али не можете. Због тога сам сада још мотивисанији да дам свој максимум, и уз то да се молим да нас повреде у будућности заобилазе. Имамо одличан тим, и он кад је комплетан, може много тога да учини.“

Јевтовић је гол против Ртња постигао са беле тачке. Они који не знају какав је он пеналyија били су изненађени зашто лопту на “креч” није ставио неко од нападача.

„Краси ме дорба реализација најстрожих казни, још у Новом Пазару једанаестерци су били мој задатак.Постигао сам гол са пенала и против Црвене звезде и то ме је препоручило да сада будем извођач и у Партизану.“

Јевтовић је сада потпуно окренут мечевима са Радником и Скендербегом.

„Немамо право на кикс ни на једном, бољи смо од оба противника и то морамо да докажемо. Очекује нас дуг пут у Сурдулицу, али то не сме бити оправдање за евентуално лош резултат. Тако је и против Албанаца. Они сигурно нису случајно у Лиги Европе, али ми имао веће искуство, и време је да почнемо такве утакмице да добијамо на гостовањима. Сигурно неће бити лако, Албанци су били добри против Јанг Бојса, а и сачекаће нас узаврела атмосфера. Али, ми смо Партизан, и морамо у том дуелу показати сву величину нашег клуба“, нагласио је Јевтовић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести