Милојевић пред Борац: Нема опуштања, али ни уморних

БЕОГРАД: Еуфорија је захватила црвено- бели табор након пласмана у нокаут фазу Лиге Европе, али времена за славље и опуштање нема.
vladan
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Већ у недељу (16.30) фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Борца коју су већ два пута савладали ове сезоне, у првенству и Купу.

„Види се да се Борац консолидовао, да је добро вођен. Морам да похвалим мог колегу Спасића и његовог помоћника Ђоловића, који су направили добру такмичарску екипу, дисциплиновану, која зна шта хоће. То су показали и у утакмици  са Напретком, када су се два пута враћали из минуса и на крају освојили бод. Неће бити ни мало лако,уосталом као што ниједна утакмица није лака“, констатовао је тренер црвено- белих Владан Милојевић.

Кадровски билтен је повољан.

„Након последњег тренинга ћу тачно знати на које играче могу да рачунам,али сада немам негативних информација. Радоњић има проблем и он неће моћи да игра до краја сезоне. Не кријемо ништа кад је здравствени билтен у питању, немамо разлога за тако нешто“, одговорио је Звездин стратег.

Паклена сезона, са силним обавезама се ближи крају. Након Келна следи Борац па вечити дерби...

„Покушавамо да на различите начине умор држимо под контролом. То је све ствар навике, ако играте у јаком европском клубу, онда поред  физичке припреме имате и менталне тренинге да то прихвате као нормално. Код нас је то нова ситуација, а волео бих да моји играчи никада не траже алиби у виду умора. Ако кренемо да радимо са нечим негативним у старту, мисли те вуку ка томе и твоје тело не може да испрати све напоре“, објаснио је Милојевић.

И опет комплетна прича се своди на умор фудбалера услед великог броја утакмица.

„Умор је присутан, тога смо сви свесни, али сматрам да су људске могућности много веће него што ми мислимо. Спортиста мора да буде спреман на све јер онда долазе добри резултати и играте на много већем нивоу и бележе се много бољи резултати. Онај ко то не може а издржи није за овакве напоре. Има много сегмената који разликују играче, али победнички менталитет,  одговорност и професионализам су оно што издваја врхунске фудбалере. Задовољавање малим стварима те приморава да останеш ту где јеси и да не напредујеш, то је објашњење како многи талентовани играчи нису успели. Имам играче који се не задовољавају малим стварима и јако сам срећан због тога“, закључио је Милојевић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести