Михајловићу увреде због подршке Салвинију на изборима

БОЛОЊА: Прослављени српски фудбалер, данас тренер Болоње, Синиша Михајловић, подржао је странку Матеа Салвинија, Лигу за север, уочи италијанских покрајинских избора у региону Емилија-Ромања, који ће се одржати у недељу, 26. јануара, а то је изазвало салве критика, чак и увреде дела италијанске јавности и појединаца преко друштвених мрежа.
mihajlovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (Giorgio Benvenuti/ANSA via AP)/Синиша Михајловић

Како су пренели италијански медији, Михајловић је рекао да се са Салвинијем срео пре неколико дана, да га дуго познаје, те да су пријатељи још из Милана.

"Има мој глас и надам се да може да победи. Допада ми се његова одлучност, снага и борба", рекао је Михајловић.

Они који се са тиме не слажу "напали" су преко друствених мрежа српског стручњака. Једна од објава је била и:

"Михајловић је српски националиста, заслужио је канцер".

Покрет "Сардине", иначе политички веома супротстављен Салвинију и Лиги за север, данас је саопштио да Михајловић никада није крио своја политичка уверења за разлику од оних то чине пишући увредљиво и са мржњом преко друштвених мрежа.

"Синиша је показао да поштује правила и никада није крио своја политичка уверења. То се не може рећи за оне који су га нападали, кријући се иза увреда и мржње. Пораз је што сте се одлучили сакрити. Или и горе, што се не играте", објављено је на фејсбук профилу италијанског покрета "Сардине", а пренела италијанска АНСА.

Михајловић је подржао и италијанску сенаторку, из редова Салвинијеве Лиге за север, Лућу Боргонцони за председницу региона Емилија-Ромања, чији је Болоња главни град.

Синиша Михајловић, стоји у објави, пре свега је добра особа као што је и добар тренер. И припада му, као и свима, право на своје мишљење и изражавање.

"И сваки његов став је законит и допуштен ако поштује правила игре", закључује се.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести