Милојевић о притиску на Звезду и на њега

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да победа над Олимпијакосом (3:1) у Лиги шампиона "скинула окове" екипи након пораза у вечитом дербију од Партизана.
Milojevic_05
Фото: Танјуг (Видео)

Звезда је после преокрета савладала вицепрвака Грчке и дошла до тек другог тријумфа у формату Лиге шампиона.

"Присуствовали смо изузетној утакмици, само на овом нивоу могу да се дочара тако несто. Видели смо јако добру игру, иако нисмо ушли добро и били оптерећени због свих дешавања и шта смо преживели после Партизана. Једва смо чекали Лигу шампиона да скинемо окове", рекао је синоћ Милојевић на конференцији за медије после утакмице.

Као два детаља издвојио је искључење играча Олимпијакоса Јасина Бензије у 58. минуту и шансу Јасина Мехије у 86, минут пре преокрета.

Милојевић је, изненада, у емотивном излагању описао како је његов тим преживљавао велики притисак због пораза од Партизана.

"Невиђен притисак је био, не знам из ког разлога. Није трагедија изгубити од Партизана. Нећу ни да улазим ни да ли је гол или није оправдано поништен. Било је много омаловажавања, мозда ће неко рећи да је нормално, али мени није. Као да играчи ништа нису урадили, увукао се страх... Људи, ушли смо у Лигу шампиона, да ли је Звезда постала мезимица, љубимица, колико пара је уложено, а ја питам колико смо зарадили? То су људи од крви и меса, злонамерно су ствари. Звезда је много урадила за Србију, наш фудбал, да ли смо свесни са којим противницима играмо", истакао је тренер црвено-белих.

Он је изјавио и да се већ покренула прича како му је меч против Олимпијакоса последњи на клупи Звезде.

"Владан Милојевић може да оде сутра. Ту сам да помогнем, војник сам Звезде. Данас је требало да будем смењен према информацијама из Београда ка Грчкој. Ружно је, цело поподне ми звони телефон да ми је последња утакмица. Требало би да га буде срамота", причао је Милојевић о једном новинару, али га није именовао.

"Направљена је вештачка фора после дербија", поручио је Милојевић и самоиницијативно завршио конференцију за медије.

Црвена звезда гостује Тотенхему 22. октобра у Лондону у наставку Лиге шампиона.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести