Мирко Топић: Победа за доказ одличне форме

Пред фудбалерима Војводине сутра је још једна утакмица која спада у ред веома незгодних, пошто ће домаћин Новосађанима бити екипа Спартака.
Дневник/Ј. Грлић/Мирко Топић шутира на гол
Фото: Дневник/Ј. Грлић/Мирко Топић шутира на гол

Црвено-бели су овог пролећа освојили највише бодова од свих суперлигаша, иза њих је мини-серија од три везане победе, па желе да у истом стилу наставе и на Градском стадиону у Суботици. Исти циљ, што је сасвим разумљиво, има и екипа са севера Бачке, што упућује на закључак да ће гледаоци имати прилику да прате добар фудбал, ефикасну игру два мотивисана ривала  – прави војвођански дерби.

- Радујем се војвођанском дербију и очекујем веома занимљиву утакмицу – рекао је Мирко Топић, 19-годишњи првотимац Новосађана. – Истина, претпостављам да ће оба састава у њу ући мало обазривије и да ће сама игра бити чврста, али сам убеђен да можемо да добијемо сусрет и укњижимо три нова и велика бода. У одличној смо форми овог пролећа, атмосфера у екипи је изузетно добра, имамо одлично покривене све позиције у тиму и нашли смо се у ситуацији да се више не поставља питање циља који имамо у свакој утакмици. Увек идемо на максимални учинак и нема баш никаквог разлога да тако не буде и овог пута.


Повреда је прошлост

У утакмици с Вождовцем у Београду, Мирка Топића није било међу играчима који су конкурисали за састав Воше.

- Имао сам лакшу руптуру мишића и одсуствовао сам како бих предахнуо, али и из превенције, како се повреда не би искомпликовала – објаснио је Топић. – То све је, срећом, остало иза мене, озледа је ствар прошлости и максимално сам спреман да заузмем место у тиму и допринесем наставку наше серије добрих резултата.


И Спартак игра веома добро у другом делу првенства, посебно када је реч о утакмицама на Градском стадиону.

- Чињеница је да Суботичани имају врло добре играче, које предводе Туфегџић, Николић, који је јесенас носио дрес наше екипе, па Денковић, Срећковић.Ипак, имам утисак да им је одбрана слабији део тима и ту ћемо потражити нашу шансу. Не очекујем посебно лепршаву игру, али би било јако добро да отворимо Спартак што раније и тако створимо предуслове да наметнемо стил игре који нама одговара. Препостављам да ће се велика битка водити на средини терена, а ми ту имамо искусне Дринчића и Бојића, који умеју да креирају нападе за овог пролећа предоброг Миљана Вукадиновића и снажног нападача Момчила Мркаића, а уз њих су и Младеновић, Гемовић и остали момци који могу да донесу превагу у нашу корист.

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, моћи ће да рачуна на све играче, повређених, болесних или суспендованих нема, па ће бити у прилици да одабере најбољих једанаест који ће почети сусрет.

- То нам пуно значи, посебно када је реч о интензитету и квалитету рада на тренинзима. Веома добро се спремамо за сутрашњи сусрет, радимо на врхунском нивоу и шеф ће заиста моћи да бира, када је реч о стартној постави. То би, по мени, требало да нам донесе додатно самопоуздање у дербију. Имамо одличан тим, форма на је на високом нивоу и као запете пушке ишчекујемо почетак утакмице.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести