Мирковић: Велика победа Звезде над Ливерпулом, а причало се...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић каже да су црно-бели додатно мотивисани против Радника због јединог пораза у досадашњем току Суперлиге.
zoran mirkovic
Фото: Tanjug (video)

"Једини меч у Суперлиги изгубили смо у Сурдулици и зато су нам дужни. Очекује нас тежак задатак, Радник је организована екипа и претпостављам да ће бити дефанзивнији. Имају добар тим, са младим репрезентативцем Златановићем, морамо да уђемо максимално скоцентрисани и одлучни да победимо", рекао је Мирковић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Прошлог викенда Партизан је против Војводине (2:0) прекинуо серију од три узатопна ремија, па Мирковић истиче да је ситуација сада знатно повољнија.

"Може се рећи да се лакше дише. Једино нас победе одржавају у трци, сваки други исход против Радника био би катастрофалан", додаје Мирковић.

Крилни фудбалер Горан Закарић је повређен и неће бити у саставу, али је у конкуренцији за тим опорављени Зоран Тошић, док Мирковић није желео да открива да ли ће наступити Александар Шћекић, који је имао операцију носа и у случају да изађе на терен носиће маску на лицу.

"Видећемо око Шћекића, да не откривам сад. Кад имате помагало тог типа увек смета, нећу да кажем да је хендикеп, али се слабије види. Ја нисам могао да играм са маском, иако је то било друго време, тада су биле универзалне, а ове се раде по отиску".

Тренер Партизана прокоментарисао је и тријумф највећег ривала Црвене звезде против Ливерпула (2:0) у Лиги шампиона.

"Велика победа Звезде. Подсетио бих како смо склони да брзо мењамо мишљење о свему. Имали смо ситуацију од пре само нелико недеља, после утакмица у Ливерпулу и Паризу, тада се причала друга прича... Велики успех Звезде, сигурно да цела наша лига добија на тежини са тим", закључује популарни Бата.

Утакмица 16. кола Суперлиге Партизан - Радник игра се сутра од 13 сати на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести