Партизан у недељу домаћин екипи Радника

Фудбалери Партизана до меча са Војводином тачно месец дана нису победили на свом терену.
djerlek, fk partizan
Фото: Armin Đerlek, foto: FK Partizan

Због тога је тријумф против Новосађана добро дошао, а сви у Хумској се надају да је то увод у добру серију. Сутра, у недељу, на ноге ,,парном ваљку“ долази Радник, једина екипа која је до сада победила Београђане, па ће стога и мотив бити већи за реванш. Млади Армин Ђерлек очекује добру игру свог тима.

„Био је превелик притисак на нама. Везали смо три утакмице које нисмо добили у лиги. Била је то резултатска криза, више него играчка, јер мислим да смо у бар два меча заслужили победе, јер смо надиграли противнике, добрим делом контролисали игру. Ипак, у та два дуела испустили смо вођство, и то нас је на крају коштало четири бода. И против Војводине исто, играли смо до гола баш добро, и онда смо опет ушли у нервозу, несвесно се повукли и дозволи Новосађанима да нас притисну. Поправили смо се у другом полувремену, већим делом доминирали и имали срећу да Енаке пред крај затвори утакмицу. Та победа нам много значи, сада дочекујемо Радник и имамо све предуслове за растерећну игру и за још један тријумф“, рекао је Партизанов везиста.

Ђерлек прижељкује да његов тим напокон почне да побеђује у континуитету.

„Партизан сваку утакмицу игра на победу. Све осим три бода у лиги за нас је неуспех. Вратили смо се на победнички колосек и волео бих да уђемо у низ, надам се до краја првенства.“

Наредна два дуела Партизан игра пред својим навијачима, најпре сутра против Радника, а потом, после првенствене паузе, против Динама из Врања.

Армин Ђерлек је дуго био на клупи, али у последње време тренер Зоран Мирковић му указује поверење. Видела са жеља код младог играча да се докаже и обезбеди себи већу минутажу.- Ако добије шансу против Радника млади играч обећава да ће опрезније улазити у дуеле и двапут извагати пре него што крене у старт.

„Шанса коју сам добио против Војводине ми много значи и сада ћу знатно “ хладније главе” улазити у мечеве. Видео сам да тренер верује у мене и више нема потребе за нервозом“, поручио је Ђерлек.   

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести