Зоран Мирковић задовољан тријумфом Партизана против Воше

Фудбалери Партизана су тријумфом у дербији са Војводином најавили излазак из резултатске кризе.
bata mirkovic
Фото: Зоран Мирковић, фото:ФК Партизан

У ситуацији када црно-бели нису знали за тријумф у три узастопне утакмице дошла им је у госте традиционално неугодан ривал, која их је у последњем међусобном дуелу савладао у Новом Саду. Тренер Зоран Мирковић имао је доста замерки на рачун својих играча, а оне најважније се сводиле су се на слабу ефикасност и нервозу када постигне први гол.Овога пута дали су два, па има места задовољству.

„Пре утакмице неки су говорили да нам  Војводина долази по нас у најтежем тренутку, али ја нисам дозволио играчима да тако размишљају. Рекао сам им да морају живети под притиском док су у Партизану. Момци су направили помак у односу на последње мечеве, већи део утакмице били су одговорни и сконцентрисани и на крају заслужено славили. Био је један период после првог гола када су опет ушли у нервозу, али успели су да постигну други погодак који је решио све. Задовољан сам победом, али можемо и морамо још боље“, рекао је стратег Партизана.

Он  је пре свега задовољан тиме што је екипа имала велику жељу за тријумфом.

„Видело се то од почетка, одмах смо преузели игру, диктирали темпо, питали се за све. Нисмо створили много шанси, али смо били бољи. Онда смо постигли  гол, опет се повукли и дозволили Војводини да се пресабере. Финишом првог полувремена нисам задовољан. У првој половини наставка смо опет преузели иницијативу и тада смо требали да постигнемо још један гол, који би, верујем, остатак меча учинио много лакшим. Нисмо то учинили и Војводина је кренула на све или ништа и озбиљно нас угрожавала. Али, знали смо да искористимо њихову офанзиву, отворен простор по левој страни, Закарић је асистирао за Енакеа који је решио меч. Све у свему, против јаког противника приказали смо доста, али било је и периода када смо стрепели.“

Мирковић је похвалио партију новосадске екипе.

„Показало се још једном да је Војводина велики клуб и да увек има тим који може да заблиста. Били су Новосађани чврсти, мотивисани и када су примили гол, то су одлике победника. У неким тренуцима нису имали ни среће, али приказали су све оно што сам од њих и очекивао. Мислим да ће њихови резултати бити све бољи и бољи и да ће ускоро бити раме уз раме са нама и Црвеном звездом.“

Габријел Енаке још једном је одушевио поготком само пар минута пошто је ушао у игру.

„Прави професионалац, момак који ради и кад није у првом плану и стрпљиво чека своју шансу. Ево, други пут заредом је искористио прилику и све се више намеће. Енаке је добар играч и можда убудуће више буде на терену“, најавио је Мирковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести