Млада репрезентација Србије победила Пољаке

У оквиру квалификација за Европско првенство, на којем наша селекција неће учествовати, млада репрезентација Србије, у Горњем Милановцу, победила је Пољску са 1:0. 
srbija poljska1
Фото: ФСС

Пољска је остала без наде да може преузети од Русије прво место које води директно на шампионат, а „орлићи“ су још раније остали без изгледа да и четврти пут заредом могу изборити пласман у завршницу континенталног шампионата.

Стрелац јединог поготка био је Вељко Николић, а изабраници селектора Илије Столице имали су још неколико прилика да успех учине убедљивијим. Добро је играла Србија током већег дела меча, а имала је и контролу игре.

Овај тријумф је утолико значајан када се зна да је Србија играла у подмлађеном саставу, док је ривал којем је победа била преко потребна играо са старијом генерацијом, која је са Русијом била главни кандидат за пласманан Европско првенство. Победом смо се реванширали за пораз у првом мечу у Пољској.

Орлићи квалификације настављају 13. октобра, као гости против Естоније.

И. Л. 

Србија – Пољска 1:0 (1:0)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион Металца. Без присуства публике. Судија: Брам Ван Дрише (Белгија). Стрелац Николић у 11. Минуту за Србију. Жути картони: Ераковић, Марковић, Каменовић (Србија), Гумни, Слиж, Росолек (Пољска).

СРБИЈА: Ђ. Петровић, Ераковић, Мићевић, Марковић, Каменовић (од90+3 Шеховић), Њ, Петровић, И. Илић (од 67. Топић), Николић (од 90+3 Лукић), Гаврић (од 84. Ступаревић), Тедић, Стевановић (од 84. Босић). Селектор Илија Столица

ПОЉСКА: Грабара, Гумни, Пјатковски, Кивор, Пушкаш, Богуж (од 73. Курминовски), Маковски (од 46. Јастрембски), Слиж, Камински (од 60. Розелек), Томжук (од 60. Бјалек), Литковски (од 77. Шћишлак).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести