Млада репрезентација Србије против Гибралтара у квалификацијама за ЕП

Млада репрезентација Србије у оквиру 6. кола квалификација за Европско првенство гостује селекцији Гибралтара у петак (20) на стадиону у Викторији.
Danilo Pantic
Фото: Данило Пантић, двоструки стрелац у Јагодини

Делује, лак посао за наше момке, који до сада имају максималан учинак, али селектор ,,орлића“ Горан Ђоровић уверава да опуштања не сме бити.

„Свакако да смо фаворити, било би лицемерно да причамо да нисмо. Али, то нам није у старту донело нова три бода, терен ће показати нашу праву вредност. Не потцењујемо противника, прилазимо му као свим осталим ривалима у групи, то је рецепт за успех. Сада више нема лаких утакмица, против сваког мораш добро да се ознојиш да би победио. Неки играчи су нам ровити, надам се да ће бити спремни да одиграју меч“, рекао је селектор ,,орлића“.

Ђоровић уверава да мотивација неће бити проблем за његове момке јер се игра против најслабијег ривала у групи.

„Ово су такмичарске утакмице и мора им се приступити строго професионално. Нема места за размишљања ,,лако ћемо“ и ,,већ смо уписали нове бодове“, мора да се запне од самог почетка и тако настави до краја. Гибралтар је селекција која тек тражи своје место под Сунцем и која ће сигурно учинити све да нам посао отежа. Уколико их не схватимо потпуно озбиљно може да нам се деси непланирани кикс, који би много тога променио надаље.“


Списак

На списку селектора Ђоровића су следећи играчи - Голмани: Борис Радуновић (Салернитана), Ђорђе Николић (Тун), Милош Остојић (Спартак Суботица), Филип Манојловић (Хетафе). Одбрамбени играчи: Немања Ћаласан (Спартак Суботица), Вукашин Јовановић (Еибар), Никола Миленковић (Фјорентина), Миладин Стевановић (Чукарички), Мирослав Богосавац (Чукарички), Немања Вучић (Земун), Милан Гајић (Бордо)

Играчи средине терена: Урош Рачић (Црвена звезда), Лука Илић (Црвена звезда), Петар Мићин (Удинезе), Саша Лукић (Леванте), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић (Рад), Александар Месаровић (Војводина), Немања Радоњић (Црвена звезда), Александар Лутовац (Рад), Лука Аyић (Црвена звезда). Нападачи: Лука Јовић (Ајнтрахт Франкфурт), Игор Златановић (Радник), Иван Шапоњић (Варегем).


Ђоровић верује у своје изабранике.

„Пред почетак квалификација постојала је скепса колико смо сви заједно зрели да направимо успех, а показало се да и те како јесмо. Добили смо неке битне утакмице, одиграли их врхунски, не сумњам да ће тако бити и сада. Ова генерација момака показала је да је жељна доказивања, да жели велике каријере, да уме да се носи са притиском. Ово им је још једна степеница ка томе. Одушевљен сам начином како прилазе својим обавезама и колико желе успех ове селекције. То је прави начин да се направи нешто велико.“

Све селекције су до сада упознале наше момке, с тога се намеће мишљење да ће у квалификацијама до краја бити још теже.

„Свакако, сада сви знају да смо изузетно квалитетни и озбиљни и другачије нас посматрају. Пет победа у пет мечева сигурно да изазива респект код ривала, али и жељу да нас баш сада победе. То би била и ствар престижа и свакако да нас праве борбе тек очекују“, нагласио је селектор ,,орлића“.

Меч између Гибралтара и Србије почиње у 20 сати на Викторија стадиону. 

И. Лазаревић

Група 7

Гибралтар – Србија (20)     

Македонија – Русија (14)   

1. Србија          5      5      0      0      13:3  15

2. Русија           5      3      1      1      8:4    10

3. Аустрија        5      3      0      2      13:4  9

4. Јерменија      7      2      1      4      5:11  7

5. Гибралтар      6      1      0      5      1:14  3

6. Македонија    4      1      0      3      3:7    3

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести