Младост из Бачког Петровца спремна за првенство у  Војвођанској лиги

За шесто узастопно учешће у првенству Војвођанске лиге – Север, фудбалери Младост из Бачког Петровца припреме су почели 10. јула, у Врбари.
с
Фото: Приватна архива

По завршетку прошле сезоне, клуб је раскинуо сарадњу с тренером Светозаром Совиљом, који је преузео тим Војводине из Бачког Градишта и са собом повео голгетера Бојана Тројановића. Борислав Икрашев се вратио у Младост из Турије, дрес Петровчана неће више облачити ни поуздани штопер Марко Бероња због школовања, док се Петар Владисав вратио у Нашу звезду из Силбаша.

Кормило Младости, клуба који ће 2023. године прославити стоту годишњицу постојања и рада, преузео је Стојан Илић из Новог Сада. У тим из Врбаре су стигли: Дејан Лаћарак (Слога Вуковар), Огњен Штефек, Адис Куртиши, Немања Кантарyић (сви из РФК Нови Сад 1921), Лука Анђелковић (ОФК Оyаци), Лука Меселyија (ФШ Петрика, Нови Сад), Немања Чеман (Кабел), Игор Кања и Филип Јованов (Јединство, Руменка), голман Милош Младеновић (Војводина, Перлез), а за тим конкуришее и неколико перспективних омладинаца.

Младост је одиграла пет контролних утакмица. Петровчане је најпре на њиховом терену поразио ОФК Врбас (0:2), потом је у Врбари тријумфовао и трећелигаш ОФК Бечеј 1918 (1:2). Први одлазак ван Бачког Петровца такође није био резултатски успешан, јер је тим тренера Илића поражен у Турији од домаће Младости (2:3). Младост је угостила и новајлију у Војвођанској лиги – север, тим Радничког 1918 из Раткова и тај дуел  окончан је без победника 1:1, а до једине победе од 4:0 Петровчани су стигли у сусрету с Петроварадином.

Своју другу мисију у редовима тима из Врбаре, тренер Стојан Илић започео је пре месец дана.

- Прихватио сам позив људи из клуба зато што смо и први пут добро сарађивали - рекао је овај стручњак. - Циљ нам је да у новом првенству будемо у врху табеле, односно да Младост игра препознатљив и допадљив фудбал, а колико год то буде могуће, пружићу шансу и млађим играчима из домаће средине. Напорне тренинге реметио је изостанак појединих играча због коришћења годишњих одмора. Напомињем да ће играти само они који редовно тренирају, јер мој принцип је да оно што радим на тренинзима, спроводим и на утакмицама. Нисам у потупности задовољан игром против Петроварадина, без обзира на високу победу. Упркос свему, никад се не предајем и на првенственом старту, у недељу у Бајмоку, очекујем нашу победу.

        Ј. Пуцовски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести