Модрић: Зидан ми је рекао да ћу освојити Златну лопту

ПАРИЗ: Капитен хрватске репрезентације Лука Модрић открио је да је његов бивши тренер у Реал Мадриду Зинедин Зидан предвидео да ће једног дана освојити Златну лопту "Франс фудбала".
modric, epa
Фото: EPA (YOAN VALAT)

Модрић је синоћ, на свечаности у Паризу, проглашен за најбољег фудбалера света у години убедљивим бројем гласова (753), испред Португалца Кристијана Роналда (476) и Француза Антоана Гризмана (414).

"Једну ствар никада нећу заборавити. Када је Зидан постао тренер Реала 2016. године позвао ме у канцеларију и рекао ми је један дан након тренинга каквог ме види као играча и шта очекује од мене. Да сам му важан део тима и да ме види као неког ко може да освоји Златну лопту", рекао је Модрић за "Франс фудбал".

Модрић је признао да су му Зиданове речи подигле самопоуздање.

"Јако пуноп сам му се дивио и поштовао га, а он ме је гледао као неког сличног себи, тихог и мало повученог. Тражио је од мене да се више ослободим на терену, да будем кључан део екипе. Помогао ми је да напредујем, иако у почетку нисам веровао у такве речи", додао је он.

Модрић је у 2018. са Реалом, односно Зиданом на клупи, одбранио трофеј Лиге шампиона, а онда је стигао до финала Мундијала у Русији са селекцијом Хрватске.

Крајем године комплетирао је сва индивидуална признања, пошто је проглашен за играча године у избору УЕФА, ФИФА, а био је и МВП Мундијала у Русији.
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести