Правоснажно одбачена оптужница против Модрића

ЗАГРЕБ: Оптужница против капитена хрватске фудбалске репрезентације Луке Модрића због лажног сведочења на суђењу бившем председнику ФК Динамо Здравку Мамићу правоснажно је одбачена, јер је загребачки Жупанијски суд потврдио одлуку нижег суда из септембра, изјавио је данас портпарол Жупанијског суда Крешимир Девчић.
Luka Modric/EPA/SERGEI CHIRIKOV
Фото: EPA/SERGEI CHIRIKOV

"Ванрасправно веће је одбило жалбу државног тужилаштва и потврдило првостепену одлуку Општинског кривичног суда. Образложење је да у овом тренутку, након спроведеног поступка, не постоји довољан ниво основане сумње да би се против Модрића могла подићи оптужница, односно да би се водио кривични поступак", изјавио је Девчић, преноси Хина.

Како је рекао, образложење ванрасправног већа стоји да државно тужилаштво темељи своју оптужницу на исказу Луке Модрића коју је дао пред државним тужиоцем, када адвокати окривљеног нису били присутни. 

"Ту се ради о једном неконфронтираном исказу на којем се не може темељити судска одлука", рекао је Девчић и додао да је суд заклучио да будући да против Мамића и осталих пресуда није правоснажна, веће је прихватило образложење првостепеног суда да нема основане сумње, због чега је оптужница одбачена.

Тужилаштво терети Модрића да је 13. јуна 2017. на осјечком суђењу Мамићу и још тројици "свесно лагао" да је анексе уговора о професионалном игрању фудбала, којима се регулише подела трансферног обештећења у размери 50:50 између њега и клуба, потписивао сваки пут када би продужавао уговор, као и да је те анексе поново потписао након одласка у нови клуб због наводне измене банковног рачуна на који је новац требало да му буде уплаћен.

Бивши председник ФК Динама Здравко Мамић неправоснажно је у јуну осуђен на шест и по година затвора због проневере око 116 милиона куна из клуба и наношење штете државном буџету од 12,2 милиона куна. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести