Момчило Мркаић: Двоструки стрелац за црвено-беле

Тек што је почело одмеравање снага између Војводине и Радничког, поглед на сат посведочио је да је у питању био 25. секунд дербија, сјајан центаршут с десне стране упутио је Аранђел Стојковић, а на правом месту у шеснаестерцу Нишлија био је Момчило Мркаић.
Ј. Грлић/Момчило Мркаић постиже свој други, а трећи погодак за Војводину против Радничког
Фото: Ј. Грлић/Момчило Мркаић постиже свој други, а трећи погодак за Војводину против Радничког

Уследио је трзај главом, голман Ристић био је у раскораку и могао је само погледом да испрати лет лопте у сопствену мрежу.

- Заиста је Стојковић перфектно центрирао, а ја сам његову акцију добро испратио и постигао дебитантски погодак у дресу Војводине – дан после сусрета присетио се раног вођества своје екипе стасити Херцеговац Момчило Мркаић. – Нисам ни видео где се противнички голман налази, успео сам да захватим лопту онако како сам то и желео и мрежа се затресла. Код мог другог поготка, све је било много једноставније, јер сам био сам приликом пријема после додавања Ђорђевића, имао сам времена да се наместим и нациљам место где желим да лопта заврши. Ова победа је плод доброг рада који смо имали током зиме и очекујем да наставимо у истом ритму и да подижемо квалитет игара из утакмице у утакмицу.

Голове је Мркаић постигао ударцима главом, а после тога и ногом.

- Важно је за нападача да буде свестран и да се сналази у различитим ситуацијама, јер тада његовим чуварима задатак постаје тежи. Најважније је то да смо победили Раднички и сада се окрећемо дуелу с Вождовцем.

И Миљан Вукадиновић је у 69. минуту постигао прелеп погодак, којим је предност Воше повисио на 2:0.

- Убеђен сам да је то један од, ако не и најлепши погодак у 23. суперлигашком колу. Читава акција била је изузетно добра, Миљан је одлично повукао лопту и погодио саме рашље гола Радничког. Види се да имамо одличну хемију у екипи и сигуран сам да ћемо, како време даље буде одмицало, приказивати још боље и ефикасније партије – закључио је Мркаић.

А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести