Момчило Мркаић, нови нападач Војводине: Све иде у добром смеру

БЕЛЕК: Шеф стручног штаба Војводине Ненед Лалатовић није крио жељу да доведе Момчила Мркаића.
Momcilo Mrkaic1
Фото: Момчило Мркаић, фото: Ј. Грлић

(Од нашег специјалног извештача)

Снажни нападач Јавора из Ивањице, после преговора с руководством црвено-белих, одлучио је да прихвати позив из Новог Сада. О каквом се нападачу ради показао је приликом мајсторски постигнутог гола у утакмици с Рапидом. После сјајног паса Николе Дринчића, високи играч је најпре прихватио лопту, направио с њом неколико корака, а онда је погодио супротни угао гола тима из Беча.

- Срећан сам што сам постигао први гол у дресу Војводине и што се ствари током ових припрема развијају у правом смеру. Гол ми пуно значи на пољу стицања самопоуздања, сведочећи да уложени труд лагано долази на наплату. Добра хемија у екипи све више се осећа, све боље се разумемо на терену. Добро је што снагу меримо кроз дуеле с веома снажним ривалима, делимо за сада минутажу и укупни ангажман током припрема можемо добро да  измеримо – каже Мркаић.

Није вам лако, пошто сте приморани да водите битке с противничким штоперима, који су, по дефиницији, најснажнији играчи?

- Моја позиција захтева такве дуеле, па их због тога и очекујем. Припремљен сам за дуел игру, фокусиран сам и трудим се да у сваку борбу за лопту и простор уђем са 100 одсто снаге. Тако је било и у Јавору, јер ривали добро анализирају сваког наредног супарника, све његове мане и врлине и знају какав је стил игре сваке екипе.

У сусретима са Шахтјором и Рапидом оставили сте више него солидан утисак. Да ли то значи да сте се адаптирали на захтеве које тренер Лалатовић поставља пред играче?

- У неку руку – јесам. Ти захтеви ми одговарају, али постоје још неке ствари на којима треба да радим, како на тимском, тако и на индивидуалном плану. Задовољан сам у ком смеру се све креће и оптимиста сам пред почетак пролећног дела Суперлиге.

После две провере у Турској, да ли сматрате да ће Војводина бити јача у пролећном делу сезоне?

- Увек је циљ да се подиже ниво квалитета игара читаве екипе и то је наш основни задатак. Покушаћемо да будемо бољи него што је екипа до сада била и ту не постоји никаква дилема.

Тренер Лалатовић често инсистира на атмосфери унутар екипе, како бисте је ви оценили?

- Генерално, све је на одличном нивоу. Момци се међусобно добро слажу, имамо врхунске услове, терени су у одличном стању, па можемо неометано да тренирамо. Увек је добро када имате високе амбиције и велика очекивања. Када се на то надовежу јак рад расте и ниво тимског самопоуздања, а онда и задовољства када видите да то почиње да доноси резултате – казао је Мркаић, фудбалер који би могао да постане један од љубимаца навијача Војводине у данима који следе.       

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести