Муса са два гола сломио Викинге: Нигерија - Исланд 2:0

Иако је Аргентина важила за фаворита у Групи Д на Светско првенству у Русији, испало је да је у ствари најлошија екипа. Ту чињеницу потврђује победа Нигерије над Исландом од 2:0.
EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
Фото: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

После првог полувремена, изузетно досадног за гледање у којем ни једна екипа није имала изгледнију шансу, ситуације се преокренула у другом делу игре.

Скоро на самом почетку у 49. минуту Нигерија је голом Мусе  повела са 1:0. Сјајно је повукао лопту Виктор Мозес по левој страни одбране Исланда, убацио у петерац на Ахмеда Мусу који фантастично примио лопту, захватио је полувелејом и сместио у мрежу.

Нигерија је наставила да напада и то се исплатило. Поново је стрелац био Муса.  Нападач Нигерије сјајно је прошао по левој страни и без већих проблема забио за 2:0.

Само минут касније, Исланд је имао прилику да смањи разлику. Наиме, после сугестије из ВАР студија свиран је пенал који је извео Гилфи Сигурдсон. Није искористио ту прилику. Пуцао је високо преко гола.

После два кола Хрватска је прва са шест бодова, друга је Нигерија са три, трећи је Исланд са једним, а четврта Аргентина такође са једним бодом али лошијом гол разликом.

С. П.

Фото: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Фото: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE
Фото: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести