На „Карађорђу” суперлигашки дуел Војводина – Златибор

До краја суперлигашког такмичења фудбалери Војводине и Чукаричког водиће битку за треће место на табели.
Vojvodina - Zlatibor
Фото: Моменат из јесењег дуела Златибор - Војводина, фото: Ј. Грлић

Како су београдски “брђани” у овом колу ремизирали са ТСЦ-ом (0:0), “Старој дами” се указала прилика да се, после само неколико дана, врати на позицију број три, а услов за то је да данас савлада тим Златибора. Утакмица се игра на стадиону “Карађорђе”, а у њој је велики фаворит за тријумф тим који с клупе води Ненад Лалатовић. Јесенас је у Ужицу црвено-бели састав славио резултатом 2:0, несумњиво поседује квалитетнији играчки кадар и све осим његове победе било би велико изненађење. Уз то, Златибор је у готово безизлазној позицији што се тиче борбе за опстанак, а Воша жарко жели да искупи за пораз из прошлог кола који је доживела од екипе Рада.

- Данас је пред нама ни мало лака утакмица против тима Златибора који се бори за опстанак у елити - рекао је тренер Новосађана Ненад Лалатовић. - Жао ми је што се наш ривал налази у ситуацији да ће највероватније испасти из суперлигашког друштва и желим му да се у њега што пре врати. То кажем зато што је Чајетина јака спортска средина, Златибор игра на лепом стадиону у Ужицу и заслужује место међу најбољим тимовима у Србији. Ипак, иако смо већ обезбедили ново играње у Европи, желимо да на крају будемо трећи на табели и данас нам је потребна победа, па ћу на терен да изведем најјачи тим на који будем могао да рачунам.


Срећковић дели правду

У дуелу између Војводине и Златибора, главни судија биће Марко Срећковић из Крагујевца. Помагаће му Ивица Стојановић (Алексинац) и Марко Димитријевић (Крагујевац), док ће четврти арбитар бити Ђорђе Максимовић (Инђија).


Ситуација с неколицином до јуче повређених фудбалера новосадске екипе се поправила и постоји могућност да барем неко од њих данас буде у стартној постави.

- Миљан Вукадиновић је почео с тренинзима, али треба да будемо опрезни с његовим повратком, пошто није играо месец дана. Ту је и Немања Човић, који је јако добро радио током протеког периода, али ни с њим не желимо да пожуримо. Стефан Ђорђевић се такође враћа и видећемо још да ли ће неко од њих моћи данас да наступи. Што се Мирка Топића и Петра Бојића тиче, мислим да је за њих још увек рано да заиграју. У сваком случају, даћемо све од себе како бисмо остварили циљ и савладали Златибор, вратили се на треће место и створили добру позицију пред финиш првенства - нагласио је Ненад Лалатовић.

Штопер Славко Бралић истакао је да приоритет Војводине да савлада Златибор.


Могућа постава Воше

У зависности од тога да ли ће се и ко потпуно опоравити од повреда, тренер Војводине Лалатовић саставиће екипу за данашњу утакмицу. Могуће је да поверење укаже следећој једанаесторици фудбалера: Вуклиш - Андрић, Бралић, Саничанин, Деветак - Стојковић, Дринчић - Вукадиновић (Гемовић), В. Симић, Зукић - Мркаић.


- После разочаравајућег пораза од Рада, верујем да смо извукли поуке и заборавили на ту утакмицу - додао је Бралић. - Наша жеља је да се одмах вратимо на победнички пут, савладамо данашњег противника на нашем терену и да у правој форми останемо до завршетка сезоне.

Утакмица Војводина - Златибор игра се од 18 часова, уз пренос на Новосадској ТВ, а биће и део мултипреноса на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести