На помолу трансфер сезоне у српском фудбалу: Из Барсе на гол Воше

НОВИ САД: Голман из састава Барселониног погона Лазар Царевић, са великим процентом вероватноће, браниће гол Војводине у сезони која следи.
l
Фото: Youtube Printscreen

То би био и одговор на најаву агилног спортског директора ФК Војводина Марка Јовановића, који је недавно, уз завидне резултате што се појачања тиче, најавио да тражи голмана и централног бека.

Из извора блиских Барселони, упркос најавама да ће Царевић остати у редовима славног каталонског клуба, Дневник сазнаје да је 23-годишњи Црногорац, рођен у Цетињу, ближи Војводини него клубу са којим му следеће године истиче трогодишњи уговор. Тим уговором је дефинисано да Лазар може да напусти клуб и раније, али уз обештећење од 100 милиона евра.

Познаоци фудбалских прилика, међутим, сагласни су да је наведена цена више средство одвраћања потенцијалних ловаца на Барселонине вредности, него реална цена још недовољно афирмисаног голмана.

Истовремено, сазнајемо да није реч о позајмици, него о уговору који би Царевића везао уз Војводину на перид који би одредбама уговора дефинисале заинтересоване стране. Уговор са Барселоном потписао је као 18-годишњак,  2017 године. На голу омладинског Барсиног тима Лазар Царевић је освојио титулу европског шампиона састава до 19 година, што му је била одскочна даска за прекоманду у тим Барселона Б.

До доласка Ћавија на место шефа стручног штаба, в.д. тренера Серђи Бархуан рошле године Царевићу је указао поверење позивом у састав на који рачуна у перспективи. 

Царевић је дебитовао у репрезентацији Црне Горе пре три месеца на гостовању у Јерменији. Претходно је гол репрезентативних селекција до 17, до 19 и до 21 године, бранио 20 пута. Био је и капитен младе црногорске репрезентације.

Л. Бакмаз 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести