На првом тренингу Младости из Бачког Јарка 29 играча

Међу првима у Српској лиги Војводина припреме су почели фудбалери Младости из Бачког Јарка, а на прозивку се одазвало 29 играча.
mladost jarak
Фото: Dnevnik.rs

Виђено је доста нових лица, неки су постигли договор, али се чека њихова регистрација, док је плејада младих на проби и у наредном периоду ће покушати да се наметне. Извесно је да су нови адути штопер Радоје Докнић (Слога, Ердевик) и 23-годишњи офанзивни везиста Немања Врбачки (Војводина, Башаид).

„Докнић је искусан, одскаче висином, а после одласка штопера Ивановића било је неопходно да се појачамо у дефанзивној линији. Врбачког сам тренирао у Кабелу, може да игра и по левој и по десној страни, брзина му је адут и могао би да буде откровење. Прикључили смо осморицу из омладинског погона, тренутно је гужва, али постепено ћемо кадар свести на оптималан број“, каже шеф стручног штаба Саша Милановић.


Зукић у стручном штабу

У стручном штабу, поред помоћника Стевана Вукомановића, биће ангажован и Дејан Зукић, задужен за рад са голманима Рајићем, Лолићем и Родићем. Нема сумње да ће знањем и искуством допринети добрим оценама чувара мреже плаво-белих.


Опоравили су се први стрелац Бошко Паповић и бонус Давид Нинковић, ширећи позитивне вибрације, кумовали су одличној атмосфери. Папире је узео искусни голгетер Дарко Марић (32), одлучио је да промени курс, па се ангажовање центарфора наметнуло као приоритет.

„Кренули смо међу првима, два месеца пре пролећне премијере, с циљем да се кроз озбиљан рад максимално припремимо за искушења. Имамо солидну залиху бодова, нећемо испасти, упркос чињеници да ће најмање четири клуба да изгубе статус. Сви се појачавају, то наговештава узбудљиву пролећну трку. Са једном од најмлађих постава у лиги, храбро ћемо да се ухватимо у коштац са изазовима. Предочио сам играчима шта се од њих очекује, познају мој стил рада и требало би да све функционише по плану.“

Од играча из јесењег дела били су голман Ненад Рајић, Зарије Гојковић, Марко Вујовић, Дамјан Тодоровић, Драгољуб Васић, Давид Стојисављевић, Милан Ковачевић, Мирослав Томић, Драган Лолић...


Деветорица отишла

Поред центарфора Дарка Марића и штопера Александра Ивановића, опрему су раздужили Саво Ковачевић, Немања Стојшић и Иван Кочиш. Раније су зелено светло добили Петар Граховац, Јован Докић, Никола Ђурић и Марко Бичкеји.


„Драго ми је да су дошли сви на које рачунамо, није било неоправданих изостанака. Договорили смо већ пет мечева, играћемо суботом и недељом, не и радним данима, као што је до сада била пракса, имајући у виду велики број студената и њихову немогућност да буду на утакмици. Такве провере изгубе сврху, јер смо некомплетни, па смо одлучили да заказујемо тестове искључиво викендом.“

За сада, заказани су мечеви против Цемента (9. фебруар), Борца из Шајкаша (10.2), новосадске Младости (23.2), ЧСК Пиваре (24.2), док ће ривал у генералној провери бити Индекс.

„Имаћемо и пар тестова у Спортском центру ФШ  у Старој Пазови, а један од њих је против румунског друголигаша. Тражимо још пар ривала, нисмо попунили све термине. Рачунамо на две поставе, биће довољно тестова да се сви изборе за место у екипи. Задовољство је радити са младима, на Ливадици имају услове да напредују, верујем да ће бити посвећени и направити искорак у каријери“, казао је Милановић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести