Надигравањем и дружењем са комшијама из Хајдукова ФК Хоргош заокружио полусезону

Фудбалски клуб Хоргош који се такмичи у Потиској лиги на завршетку јесењег дела првенства увек на пригодан начин заокружује фудбалску годину надигравањем и дружењем с комшијском екипом Виноградара из Хајдукова, чланом Суботичке подручне лиге.
Fudbaleri Horgosa 1911 i Vinogradara iz Hajdukova IMG_3054
Фото: Фудбалери Хоргоша и Виноградара, фото: Дневник (М. Митровић)

Хоргошани су први део такмичења у Потиској лиги завршили на трећем месту са осам бодова заостатка за водећом Бачком из Мола, док Виноградар у Суботичкој лиги зимује на шестом месту са 24 бода, 13 мање од водеће Искре из Куцуре. Екипе из Хоргоша и Хајдукова су прошле сезоне биле ривали у подручној лиги, такође и много пута ранијим приликама, па је надигравање две екипе са крајњег севера Бачке увек интересантно, без обзира да ли су у питању првенствене или пријатељске утакмице.

У надигравању којим су обе екипе завршиле фудбалску годину, пре зимске паузе, Хоргошани су укњижили победу 5:3 са два гола Алаyића и по голом Макре, Коломпара и Салме, док су мрежу домаћина затресли Тешић два пута и Такач једном.

После утакмице сви су се нашли за заједничком трпезом, а председник ФК Хоргош 1911 Роберт Шорш је по традицији скромне поклоне уручио најбољим појединцима и заслужнима за рад клуба. Према избору првотимаца за играча године у хоргошком тиму проглашен је Жолт Радич, најбољи стрелац је Рудолф Добо, а одато је признање техничком руководиоцу и економу клуба Николи Стојкову, тренеру Дејану Веселинову, члану управе Фадилу Пуљаију и представницима медија који прате рад клуба.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести