Након победе Воше над Радником, Лалатовић већ скенирао Белгијанце

НОВИ САД: Била је од вишеструког значаја победа над Радником (2:0) за тим Војводине. Уследила је после неочекивног кикса у Ивањици, чиме је за тренутак био прекинут победнички низ Новосађана, а значила је и са становишта стицања додатног самопоуздања пред дуел “старе даме” са Стандардом у Лијежу, у окивиру 3. кола квалификација за Лигу Европе.
v
Фото: Golman Radnika Kostić zaustavlja makazicama Čovića (7, na zemlji)/J. Grlić

Иако нису одушевили игром, а поштено је рећи и да су се мучили до водећег гола који је у 56. минуту постигао Петар Бојић, оба циља су Новосађани испунили. Тријумф је запечатио голом с беле тачке Немања Човић у 66. минуту, па су барем једну ноћ ученици тренера Ненада Лалатовића провели на другом месту на табели домаћег првенства.

Играчи обе екипе заслужили су честитке за оно што су пружили током утакмице, уз напомену да су одиграли веома коректан сусрет, истакао је шеф стручног штаба Новосађана.

Имали су, додао је, иницијативу и у првом делу игре, али нису успевали да је претворе у вођство.

Шанси да то урадимо је било. На полувремену смо лепо разговарали, без повишених тонова и договорили се шта треба да урадимо како бисмо у наставку стигли до циља. Видели сте и сами да, баш као што сам то и недавно нагласио, имамо у нападу двојицу одличних фудбалера. Петар Бојић је постигао један гол и над њим је начињен прекршај за најстрожу казну. Заслужили смо победу и сада ћемо да се посветимо припреми тима за наступ у Лијежу, поручио је Лалатовић.


Подршка Горану Вуклишу

Било је видно да Ненад Лалатовић велику подршку пружа искусном голману Горану Вуклишу, који је заменио повређеног Николу Симића. Овај му је узвратио врло добром партијом и фантастичном одбраном два ударца, када се у “мртвој шанси”, а играо се тада 20. минут и резултат је био 0:0, нашао Виктор Лукић.

Жао ми је због повреде Симића који, како ствари стоје, неће моћи да брани од четири до шест недеља, нагласио је Лалатовић.

Међутим, додао је, има Војводина одличне чуваре мреже и то је, пре свих, заслуга тренера Милана Јованића.

Вуклиш је беспрекорно обавио посао и сигуран сам да ће на исти начин чувати наш гол и у Лијежу. Волео бих да савладамо Стандард, па да онда, на “Карађорђу”, у пљеј-офу играмо с Фехерваром, чију мрежу сада чува наше дете Емил Роцков, казао је Лалатовић.


Код првог поготка тима из Новог Сада, арбитар Ивковић је најпре желео да досуди прекршај после једног старта над Дринчићем, али се у последњем тренутку предомислио и пустио предност. У наставку акције Бојић је савладао голмана Костића.

Увек желим да похвалим судије када добро одраде посао и то морам да учиним и овом приликом. Заиста је арбитар одлично проценио ситуацију, дозволио да се игра настави и то је урадио у маниру најбољих европских судија. Војводини нико није помогао ни за један аут. Има у нашем фудбалу квалитетних судија, а добро је и то што је наша судијска организација почела да санкционише оне делиоце правде који то не чине на прави начин. У Европи судије не занима како се зову клубови који играју, фокусирани су на заштиту саме игре и досуђују прекршаје, пенале и показују директне црвене картоне кад год оцене да су за то постојали услови, казао је шеф стручног штаба Новосађана.

У среду “стара дама” чартер летом путује у Лијеж, где је у четвртак очекује сусрет са Стандардом.

Имао сам прилику да погледам три утакмице Белгијанаца и да се уверим да је реч о снажној и веома доброј екипи, са одличним бочним фудбалерима и јаким и агресивним нападачем. На мом стручном штабу и мени сада је задатак да све оно што смо уочили у игри белгијског тима презентирамо нашим играчима. Сигурно је да нам лако неће бити, али тамо одлазимо без страха. Желимо да играмо нашу игру, бранићемо се само ако нас домаћин на то принуди, с уверењем да можемо у једној утакмици да остваримо оно о чему сањамо. И уколико будемо испали, неће то бити  смак света, важно је да се испрсимо и да будемо храбри - сви играчи, али и мој стручни штаб и ја с њима. Нема места и разлога за било какву стрепњу, треба да покажемо шта и колико можемо у дуелу с јаким ривалом, поручио је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести