Напретку пресудио Човић с беле тачке

Утакмица између Војводине и Напретка није донела претерано добар фудбал, чак је у неким тренуцима првог полувремена то била слаба суперлигашка представа.
vojvodina slavlje igraca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Ипак, Новосађани су успели да искористе тренутак када је Кочић у 51. минуту у свом казненом простору саплео Марка Бјековића, а Немања Човић с беле тачке постигао једини гол и донео победу чети тренера Ненада Лалатовића.

У првих 45. минута пратили смо равноправну борбу, која се одвијала између два шеснаестерца, али без прилика. Први су конкретниј запретили Крушевљани у 20. минуту, када је омалени Срђан Кочић био у доброј ситуацији пред голом Николе Симића, али је лопту главом послао поред десне стативе. Одговорио је домаћин одмах у следећем нападу: пшосле продора Вељка Симића, Вукадиновић је избио сам пред голмана Остојића, а овај је успео да заустави његов шут.

Тренер Напретка Милан Ђуричић играо је са стрикном маркацијом на Николи Дринчићу, али је стари мајстор поново био главни покретач акција Воше. У наставку је Војводина прва запретила после акције Бојића и Човића, без успеха, али је већ у следећем нападу Кочић оборио Бјековића и судија Ђорђић оправдано је показао на белу тачку. Човић је, испоставиће се, голом донео победу црвено-белима.


Последњи поздрав Ђолету

Пред почетак сусрета, као и током полувремена, с разгласа на стадиону “Карађорђе” емитована је музика недавно преминулог знаменитог Новосађанина Ђорђа Балашевића. Уочи првог судијског звиждука, играчи и малобројни присутни на овом спортском објекту минутом ћутања последњи пут су се опростили од великог музичара и песника.


Могли су играчи старијег новосадског суперлигаша да повећају вођство у 55. минуту, када су ка голу шутирали Ђорђевић и Бојић, али је одбрана Напретка оба пута успела да отклони опасност. У 59. минуту имали  су фудбалери из Лазаревог града прилику да изједначе, међутим, прво је Стојковић зауставио лопту на гол линији, а Чечарић је, после одбитка, шутирао непрецизно.

У 80. минуту Човић је поново био у прилици, Остојић је одбранио његов ударац, баш као што је то учинио и после шута Гемовића у 84. минуту. Покушавали су Крушевљани некако да стигну до изједначења, без много успеха, па је домаћин уписао планиране бодове, до којих, ипак, није лако стигао.

Војводина - Напредак 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, без гледалаца, судија: Ђорђић (Београд). Стрелац: Човић у 52. минуту (из једанаестерца). Жути картони: Човић, Зукић, тренер Лалатовић (Војводина), а Марјановић, Ћуковић, Спремо (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Бјековић 7, Бралић 7, Деветак 7, Ђорђевић 7, Стојковић 6,5 (Ковачевић -), Дринчић 7,5, Вукадиновић 6,5 (Зукић 6,5), В. Симић 6,5 (Гемовић 6,5), Човић 7, Бојић 6,5 (Мркаић 6,5).

НАПРЕДАК: Остојић 7, М. Миловановић 6,5, Маринковић 6,5, Чечарић 6,5, Мршић 6, Кочић 6,5 (Ћуковић), Спремо 6,5, Милошев 6 (Милуновић 6,5), Марјановић 6,5, Н. Миловановић 6,5, Бачанин 6,5.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести