Николић: Титула освојена на специфичан начин

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Марко Николић изјавио је да је освајање шампионске титуле велике ствар, посебно јер је трофеј освојен на специфицан начин.
marko nikolic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

"Велика ствар је ова титула, јер је освојена на специфичан начин. Момци су били толико фокусирани на праве ствари, они су најзаслужнији за ову титулу. Много важна титула и ја сам неизмерно срећан", рекао је Николић за телевизију Аренаспорт.

Партизан је високом победом од 5:0 против Младости из Лучана, у утакмици коју је пратило око 26.000 гледалаца, освојио 27. титулу првака државе. Звезда се морала задовољити другим местом у првенству, иако је у последњем колу плеј-офа Суперлиге декласирала Раднички из Ниша са 4:0.

Војводина је савладала Јавор са голом предности, док су Напредак и Вождовац одиграли нерешено 1:1. 

Thumbnail

Милошевић предао трофеј, Ђурђевићу "Златна копачка"

Thumbnail

БЕОГРАД: Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФШ) Саво Милошевић уручио је капитену Партизана Саши Илићу пехар шампиона Србије.

Некадашњи центарфор црно-белих Илићу је предао прелазни и стални трофеј, после освајања 27. титуле Партизана у клупској историји.

Нападач Партизана Урош Ђурђевић "златну копачку" за најбољег стрелце добио је од легендарног голмана и бившег председника клуба из Хумске Ивана Ћурковића.

Он је постигао 24 гола, исто као и Бразилац Леонардо, али је одиграо мање утакмица, па је трофеј припао њему.

Партизан је у последњем колу убедљиво савладао лучанску Младост (5:0) и завршио првенство са 58 бодова, три више од Црвене звезде.

Ђурђевић: Сјајно је бити први, сад желимо дуплу круну

БЕОГРАД: Голгетер Партизана Урош Ђурђевић оценио је да је освајање титуле првака Србије невероватан осећај и да је следећи циљ победа над Црвеном звездом у финалу Купа и комплетирање дупле круне.

"Ова победа је најбитније што смо урадили ове сезоне. Одличан је осећај бити први... Остаје нам још један корак до дупле круне, то је нешто што смо циљали од почетка. Верујем да ћемо победити Црвену звезду и доћи и до трофеја Купа", рекао је Ђурђевић новинарима после победе над Младости (5:0).

Он је нагласио да је летошњи долазак у Партизан био прави погодак.

"Посебно ме радује што сам најбољи стрелац лиге, Леонарду сам намерно додао лопту да бисмо се изједначили на листи стрелаца", поручио је Ђурђевић.

Партизан је дошао до 27. титуле државног првака у клупској историји, пошто је Суперлигу завршио са три бода више од Црвене звезде.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести