„Нису криви ни селектор ни играчи, најбоље да сам ја“

ЛУЧАНИ: Председник Александар Вучић, коментаришући поједине критике да је одговоран за пораз фудбалске репрезентације Србије од Украјине, каже да је најлакше њега окривити за све што се десава у Србији и да је на то навикао.
Reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Фото: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

"Крив је Вучић. Што је крив, зато што је поставио Кокезу, а што је Кокеза крив, иако им је обезбедио све услове, не знам и нема везе, нису криви ни селектор ни играчи, хајде да њих ослободимо кривице, најбоље да сам ја крив", рекао је Вучић у Лучанима.

Каже да га, међутим, кад спортисти направе успех, упозоравају да се не ктити туђим перјем и додаје да то и не чини и да је једини председник који није отишао ни на једну утакмицу.

Вучић истиче да је Србија последњих година уложила највише новца у спорт, три пута више него пре шест година, због чега су 2017. и 2018. година биле најуспешније спортске године, али и да се он неће китити туђим перјем. 

Додаје и да га за пораз оптужују и навијачи Звезде и Партизана када они други освоје титуле. 

"Кад Звезда освоји титулу, горбари кажу Вучић наместио. Кад Партизан узме куп, делије кажу да је Вучић то наредио, да би и они били мало задовољни, иако Звезда ниједном на гол није шутнула", каже Вучић. 

Додао је да је држава дала "ненормалне" паре кошаркашким клубовима Звезди и Партизану да би могли да играју Евролигу и буду јаки и да други клубови имају право да се љуте због толиког улагања.

"И опет си крив што је судија одсвирао овако или онако... Био сам крив за кишу, а сад сам крив што је сунце упекло...", закључио је председник.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести