Звезда дочекује Вошу: Новосађани играју само за себе

НОВИ САД: У дербију 3.кола плеј-офа Суперлиге данас се састају Црвена звезда и Војводина у 18 часова на стадиону "Рајко Митић" у Београду.
fk vojvodina bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

После две утакмице с Партизаном које су остале иза њих, пред фудбалерима Војводине данас је нови дерби. Домаћин им је тим који с црно-белима дели лидерску позицију на табели, екипа Црвене звезде, па ће ученици тренера Радослава Батака имати изазован и тежак посао.

Специфична је била и „најава“ дербија 3. кола плеј-офа, јер се, после првенственог дуела с Партизаном, појавио видео-клип у којем је, наводно, неко (не зна се ко) из руководства новосадског суперлигаша запретио „пуштањем Звезде“ због песме коју су певале присталице тима из Хумске. Било како било, очекује се добра утакмица на нашем највећем стадиону, у којој Звезда јесте фаворит, али у којој ни Воша неће играти без амбиција да оствари добар резултат.

"Постоји доза притиска код нас због тог видео-клипа, али је исто тако сигурно и да ћемо дати све од себе, односно да ћемо ићи на победу у Београду", поручио је Богдан Планић, штопер Војводине. Премна његовим речима, уколико у утакмицу уђу онако како су ушли у дуел с Партизаном у Новом Саду биће на добром путу да остваре циљ.

"Пуно смо научили из недавног пораза од Звезде на „Карађорђу“, када смо се без потребе повукли после вођства од 2:0 и када смо препустили Београђанима сва три бода. Међутим, уколико будемо повели, у великој мери порашће и наше шансе за победу", каже Планић.

Тим тренера Миодрага Божовића, како се често у јавности може чути, јак је на свим позицијама, па опасност по гол супарника прети са свих страна.

 "Звезда је, од одбране до напада, веома офанзивно оријентисана", додао је Планић. Он каже да су Београђани опасни, али то би уједно могло да отвори простор за контранападе и покушаће баш све не би ли један од њих искористили.

"За нас из одбране приоритетан задатак биће да зауставимо Боаћија, Руиза, Плавшића и посебно Кангу, иако никако не смемо да заборавимо ни на учинак бекова Петковића и Анђелковића, који су често у нападу. Чињеница да Доналд неће играти донекле ће нам олакшати посао. У сваком  случају, не долази у обзир да пустимо београдске црвено-беле, напротив, у утакмицу улазимо наоштрени и жељни да им се реванширамо за недавни пораз на нашем стадиону", каже Планић.

У Куп утакмици с Партизаном у стартну поставу вратио се дуже времена одсутни Душан Јованчић. Играо је веома добро и показао да је спреман за највећа искушења.

"Бићу сигурно међу играчаима који конкуришу за тим, а видећемо за коју једанаесторицу ће се тренер Батак одлучити", рекао је Јованчић. Он каже да је против Партизана издржао напоре, можда и боље него што јеочекивао.

"Атмосфера и адреналин тада су учинили своје, мало је томе допринела и свежина, али је сигурно и то да сам веома добро искористио паузу због лома кључне кости да се физички припремим. Очекује нас нови дерби, у којем не желимо ни да размишљамо о глупостима попут тврдње да ћемо да пустимо Звезду", каже Јованчић и додаје да им је жеља и план да пробају да остану непоражени, али и да одиграју онако како увек то чинимо – на победу.

"Ривал ће бити под притиском јер се налази у шампионској трци и „играју“ му једино сва три бода, што ће нама отворити шансу да га изненадимо", каже Јованчић.

Још увек је неизвесно да ли ће Дарко Пушкарић, поуздани дефанзивац Новосађана, моћи да помогне саиграчима, пошто осећа последице ударца у мишић из сусрета с Партизаном. Тек пред сам почетак утакмице са Звездом, тренер Радослав Батак знаће може ли на њега да рачуна, или ће морати да посегне за неким другим решењем.

Без нервозе

У утакмици с Партизаном, Богдан Планић је у другом полувремену водио прави мали рат са црно-белим Бразилцем Леонардом, па су обојица добили по жути картон.

"Није ту реч о некој мојој претеранмој нервози. Једноставно, такве ствари се у фудбалу дешавају када је утакмица важна и када је адреналин повишен", објаснио је Планић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести