Новосадска лига: Без победника на Детелинари

​​​​​​​Нови Сад - Јединство 0:0
Veternik Tatra 3 0
Фото: Моменат из утакмице у Ветернику, фото: П. Палик

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 300, судија: Димоски (Нови Сад), Жути картони: Џанковић, Бајат, Игњић (Нови Сад), Берић, Штефек, Заов, Веселиновић, Китић (Јединство). Црвени картон: Игњић (Нови Сад).

НОВИ САД: Ромић, Илић, Кавчић, Игњић, Бајат, Кременовић, Вучић, Симић, Џанковић (Ћирић), Тепић, Адамек (Миловановић).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Гаџић, Пекић, Ђекић, Веселиновић, Китић, Стричевић (Митровић), Заов, Стевановић.

Након неочекиваног пораза против Петроварадина тренера Вулетића заменио је Мирко Бабић коме је меч са лидером из Руменке био први на клупи „канаринаца”. Руменчани су после серије од 24 победе, одиграли нерешено, дакле „канаринци“ су први откинули бод лидеру.

Одлично су почели домаћи, имали су две лепе прилике, након прекида, али је голман Костуранов на челу са чврстом одбраном био несавладив. Узвратио је Стричевић, али је и Немања Ромић исказао квалитете. Да је обема екипама победа била у игри казује и број картона које је судија Димоски показао. Играло се мушки на обе стране, али до краја меча и поред неколико прилика стрелци нису пронашли пут ка мрежи Ромића, односно Костуранова, па су подељени бодови на равне части.       

М. По.

Славија - Индекс 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца 100, судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелци: Грубовић у 48. за Славију, а Нађ у 44. минуту за Индекс. Жути картони: Жакула (Славија), Клајић (Индекс).

СЛАВИЈА: Чавић, Паунић, Пејаковић, Галић, Стајић, Гајић, Ждеро (Петровић), Грубовић (Окиљевић), Лаковић, Ћулум (Рибар), Жакула.

ИНДЕКС: Субашић, Сендерак, Барач, Кнежевић, Вучковић, Бељански, Нађ, Вукашиновић (Марковић), Бањац, Клајић (Звекан), Попин (Ковачевић).

Више од очекивало од претедента за највиши пласман Индекса. Домаћи су у меч ушли отвореног гарда, својски се трудили и на крају им је то донело вредан бод. Повели су „студенти” минут пре истека првог дела, а стрелац је био Кристофер Нађ.

У наставку је најбољи стрелац и играч Салајчана Милан Грубовић успео да поравна резултат који се до краја није мењао с обзиром на јалове нападе екипе са Ђачког.    

М. По.

Ветерник Татра 3:0 (0:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 100, судија: Радиновић (Беочин), стрелци: Ћалија у 65. и 72. (оба из пенала), Огњановић у 82. минуту. Жути картони: Вуковић, Марковић, Николић (Ветерник), Јашовић (Татра). Црвени картон: Стојичић (Татра).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Огњановић, Ћалија, Томић, Марковић, Ђурић (Срдановић), Гвозден (Малиновић), Вуковић, Субашић (Ђурица), Николић.

ТАТРА: Муњаз, Јашовић, Берић, Батинић, Бобот (Ивковић), Буђик, Медић, Кузмановић, Стојичић, Вучковић, Кеџа.

У узбудљивом мечу уз три досуђена казнена ударца екипа Ветерника стигла је на крају до убедљиве победе. Први  пут се судија Радиновић одлучио да покаже на белу тачку у 65. минуту коју је реализовао капитен Бранко Ћалија. Седам минута касније нови казнени ударац и поново га је реализовао Ћалија. У 79. минуту судија Радиновић показао је на белу тачку за екипу из Кисача. Ударац је слабо извео Бојан Стојчић, а онда је изнервиран таквим епилогом нешто добацио судији па је зарадио црвени картон. Успели су Ветерничани голом Огњановића да потврде победу.       

М. По.

Футог - Омладинац 0:2 (0:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Вукомановић (Нови Сад), стрелци: С. Пилиповић у 24. Анђелковић у 84. минуту. Жути картони: Стевановски, Латиновић, Марковић (Футог), Ђ. Стојановић (Омладинац).

ФУТОГ: Марковић, Латиновић, Барачанин, Карановић, Стевановски, Сакач, А. Косић, Брнбота (Кресоја), Чепић, Миловац, Сирар (Тополић).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Штефек, Пецељ, Вујичић, Анђелковић, Ђ. Стојановић, Козарски (Мирковић), Ђурић (М. Стојановић), С. Пилиповић, Јовановић (Милић).

Дерби екипа који се боре за опстанак припао је екипи из Степановичева. По ономе што су ривали приказали остали су дужни малобројним гледаоцима. Најлепши тренутак на мечу био је гол Стојана Пилиповића из слободног ударца када је пребацио живи зид и савладао Марковића. Нападали су домаћи јалово, а гости из контранапада покушавали да увећају предност. Успело им је то у 84. минуту када је Бранислав Анђелковић оверио победу.       

М. По.

Фрушкогорац - ТСК 1:3 (0:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Јевтић у 65. за Фрушкогорац, а Пуповац у 12. 63. и 89. минуту (из пенала) за ТСК. Жути картони: Старовлах, Мајкић, Беговић, Лалић (Фрушкогорац), Росић (ТСК).

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић, Стровлах (Куртеш), Мајкић, Спасојевић, Јевтић, Шкрбић (Богданов), Беговић, Пећић, Варничић (Радуловић).

ТСК: Војводић, Танасић, Бајић, Милосављевић, Лукић, Клисура (Варга), Косић, Пантош (Недељковић), Пуповац, Росић (Николић), Дринић.

Екипа из Темерина успела је да преброди гостовање у Сремској Каменици. Нерешива енигма за одбрану домаћих био је Јово Пуповац који је у 12. минуту донео предност Темеринцима. Покушавали су домаћи да изједначе резултат, а гости да га повисе, али су све до 63. минута покушаји били безуспешни. Тада је на сцену ступио Јово Пуповац по други пут је савладао голмана домаћих. Успели су Каменичани два минута касније преко Милојка Јевтића да смање резултат и донесу неизвесност која је у погледу момака тренера Филиповића распршена у 89. минуту када је голман Лалић оборио нападача ТСК-а а сигуран са беле тачке био је Јово Пуповац. 

М. По.

Фрушкогорски партизанБачка (Ђ) 1:1 (1:1)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 150, судија: Тепић (Шајкаш). Стрелци: Клинцов у 45. за Фрушкогорски партизан, а Ђурић за Бачку у 23. минуту. Жути картон: Симић (Фрушкогорски партизан.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Симић, Подрашчанин, Клинцов, М. Бабић (Косјер), Рогановић, Дулић, А. Бабић (В. Девић), Витановић, Јанић, Кантар.

БАЧКА: Смољан, Д, Тривуновић, Љ. Тривуновић, Дејановић, Вујовић, Дангубић, Солдат, Марковић, Ђурић (Станковић), Ду. Тривуновић, Игњић (Балог).

Фудбалери Фрушкогорског партизана, освојили су само бод у дуелу с Ђурђевчанима на свом терену. Истина, играли су ослабљени, али то није оправдање. Имали су неколико изгледних шанси, погодили су пречку, али је реализација остала лоша. Момци из Ђурђева као да су више желели победу, јер трудили су се и скоро свака „ничија“ лопта била је њихова. У 23. минуту домаће је у бригу бацио Ђукић, који је између два црно – бела играча мајсторски убацио у гол Вулина. Домаћи су изједначили у 45. минуту. Идеално је центрирао Марко Бабић, а Мирослав Клинцов је спровео лопту тамо где је требало. Голман Златан Смољан, иначе некадашњи леви бек у рукомету, није могао ништа да учини.

У другом делу Жабаљци су поново покушавали, јер нису много брензали Буковчане, али и домаћини су имали неколико зрелих шанси, без завршнице и резултат је сасвим реалан.

М. Павловић

Шајкаш - Сириг 3:0 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште Шајкаша, гледалаца 100, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: Милановић у 28. Играчев у 57. Тривуновић у 66. минуту. Жути картони: Мајурић, Милановић (Шајкаш), Радић, Којовић (Сириг).

ШАЈКАШ: Попин, Џаковић, Павков (Малеешевић), Алимпић, Јурић, Мајурић, Милановић (Тривуновић), Зечевић (Михајловић), Играчев, Николаш, Панић.

СИРИГ: Мишчевић, Ђукић, Брежњак (Мисини), Петровић, Васић, Дражић, Вучковић (Којовић), Миловановић (Грујичић), Ферати, Вујановић, Радић.

Да су једно од најпријатнијег изненађења ове јесени потврдили су момци тренера Душана Шведића против екипе из Сирига. Од првог минута кренули су са нападима и све до 28. минута гости су одолевали, а онда је Здравко Миловановић некако успео да пошаље лопту преко црте за заслужено вођство. И у наставку је игроа само један тим што је резултовало са још два гола у мрежи Сирига, која је по приказану игру разочарала, уз стрелце Играчева и Тривуновића.

М. По.

ЖСК - Бачка (Б) 5:1 (2:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, гледалаца око 200. Судија: Пејић (Нови Сад). Стрелци: Топић у 25. Богданов у 35. Каурин у 65. и 67. Ђурђић у 80. за ЖСК, а Леђанац 46. минуту за Бачку. Жути картони: Дамјановић (ЖСК), Лињачки и Инђић (Бачка.

ЖСК: Бајт 7, Марков 7, Ћирин 7, Ђурђић 8, Џамбас 7 (Калајџић), Марић 8, Топић 8 (Кронић 7), Дамјановић 7, Каурин 8, Пињо 7 (Тошић 7), Богданов 7.

БАЧКА: Јаношев 6, Мајсторович 6, Слепчев 6, Гавранић 6, Леђанац 6, Шарић 6, Радосављевић 6, Лињачки 6, Инђић 6, Латиновић 6, Трифуновић 6.

Жабаљци су одиграли таман колико треба да се забележи још једна, и убедљива победа,  овог пута над борбеним гостима из Бегеча. И овог пута кренуло је све од млађаног Уроша Топића који све више игром, али и головима скренуо пажњу. И овог пута први је затресао мрежу гостију, да би потом асистирао Саши Богданову за дуплирање предности.

Само што је кренуо други део игре, мрежу домаћина погодио је капитен Никола Леђанац и вратио неизвесност у ову утакмицу. Да би неизвесност око исхода овог сусрета отклонио са два гола Божо Каурин које је постигао у размаку од три минута; а тачку на убедљиву победу ставио је још једним голом Дамјан Ђурђић.

П. Бундало

Футог - Омладинац 0:2, Фрушкогорац - ТСК 1:3, Нови Сад - Јединство 0:0, Хајдук - Петроварадин 1:4, Славија - Индекс 1:1, Шајкаш - Сириг 3:0, Фрушкогорски партизан - Бачка (Ђ) 1:1, ЖСК - Бачка (Б) 5:1, Ветерник - Татра 3:0.   

1. Јединство      11     10     1      0      42:1  31  

2. Индекс           11     8      2      1      33:5  26  

3. Шајкаш           11     8      1      2      31:9  25  

4. Ветерник        11     8      0      3      31:10        24  

5. ТСК                11     8      0      3      28:13        24  

6. Нови Сад       11     7      1      3      26:9  22  

7. Славија           11     5      4      2      15:7  19  

8. ЖСК                 11     5      2      4      21:19        17  

9. Петроварадин 11     4      1      6      17:22        13

10. Бачка (Ђ)      11     4      1      6      16:23        13

11. Фрушкогорац 11     3      3      5      17:20        12

12. Сириг             11     3      3      5      12:16        12

13. Фр. партизан 11     3      3      5      20:25        12

14. Омладинац   11     2      3      6      10:25        9

15. Татра             11     2      1      8      16:34        7

16. Футог             11     1      2      8      11:31        5

17. Бачка (Б)       11     1      2      8      12:42        5

18. Хајдук           11     0      4      7      10:57        4

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести