Новосадска лига: Кисачани сломили отпор Темеринаца

​​​​​​​Татра - ТСК 4:2 (0:1)
tatra
Фото: Гужва пред голом Темеринаца у Кисачу, фото: Приватна архива

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 400, судија: Павичевић (Нови Сад), стрелци: Гаџић у 51. Ћирић у 58. Клајић у 67. Милићевић у 90. за Татру, а Новаковић у 20. (аутогол), Пуповац у 54. минуту (из пенала) за ТСК. Жути картони: Самарџија, Срнка, Милићевић (Татра), Вишекруна, Станковић (ТСК).

ТАТРА: Костуранов, Самарџија, Пекић, Перић, Петровић (Срнка), Новаковић, Вучић, Гаџић, Милићевић, Ћирић (Клајић), Дражић.

ТСК: Војводић, Пантош, Јелић, Варга, Милосављевић, Станковић, Брочета, Вишекруна (Самарџић), Савић, Пуповац, Зукић.

Пуне трибине, два расположена противника и шест голова су обележили  дерби који је апсолутно оправдао очекивања. У првом полувремена игра је била углавном изједначења, а повели су гости после корнера који је извео Зукић.

У другом полувремену екипа Татре је доминирала. Резултат је изједначио Борис Гаџић у 51. минуту после лепе акције. Све што је ТСК успео да уради у овом периоду игре је гол из једанаестерца који је престрого досуђен, стрелац је био Пуповац у 54. минуту. Од тог момента Татра је била боља. После асистенције Срнке Ћирић је зједначио резултат у 58. минуту. У 67. минуту је Клајић евроголом донео предност Татри, а тачку на овај дерби ставио је искусни Милићевић у 90. минуту, после асистенције агилног Вучића.      

К. П.

Бачка - Виноградар 11:0 (7:0)

БАЧКИ ЈАРАК: Стадион Ливадице, гледалаца 100, судија: Митровић (Нови Сад) 7, стрелци: Гелић у 1. и 14. Петровић у 5. 24. и 73. Марковић  у 21. Летић у 33. Цвијић у 37. Балог у 58. Јаковљевић у 60. Јанковић у 85. минуту (из пенала).

БАЧКА: Бајт 7, Др. Тривуновић 7, Ј. Тривуновић 7, Цвијић 7, Павлов 7 (Јанквоић 7), Петровић 8, Летић 7, Марковић 7 (Малић 7), Балог 7, Гелић 7 (Јаковљевић 7), Дангубић 7.

ВИНОГРАДАР: Ђелић, Бугарски 6, Гаврић 7, Топаловић 6, Буквић 7, Омчикус 6, Елез 6, Спремић 6, Стојановић 6, Петрић 6, Алимпијевић 6.

Екипа Бачке је због суспензије терена  меч одиграла у Бачком Јарку. Најслабијој екипи у Лиги тренер Шаровић је супротставио комбиновани састав  Прилику је искористио Никола Петровић, постигавши хет-трик, а распуцали су се и остали играчи па је било само питање колико ће се пута мрежа екипе из Лединаца затреси. Срчани гости нису успели да постигну почасни гол, али им се може одати признање на достојанственом приступу.    

М. По.

ЖСК - Шајкаш 3:1 (0:1)

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а, гледалаца око 200. Судија: Димоски (Нови Сад), стрелци: Матић 55. 65. и 80. за ЖСК, а Осадковски 40. (аутогол) за Шајкаш. Жути картони: Каурин, Клисара, Дамјановић, Кезија, Матић (ЖСК), а Панић, Карас (Шајкаш).

ЖСК: Калајџић 8, Кезија 7, Ћирин 7, Ђурђић 8, Танасић 8, Осадковски 7 (Тошић 8), Богданов 7, Дамјановић 8, Матић 9 (Бркић), Клисара 7, Каурин 7 (Зељко).

ШАЈКАШ: Попин 7, Гојков 7, Заов 7, Пантелић 6 (Граорац), Дакић 7, Карас 6 (Шегуљски), Котуљач 6, Мајурић 7, Павлов 7 (Малешевић), Николаш 7, Панић 7.

Одавно љубитељи фудбала нису присуствовали интересантнијој и неизвеснијој утакмици.  Гостима је припао први део, јер оно што није успело играчима из Ковиља у неколико прилика је учинио Славиша Осадковски после прекида, погодивши сопствену мрежу.

Петар Тошић је и овог пута, уласком у другом делу игре, направио разлику у корист домаћина, а Дарко Матић је све то испратио и са три гола  и ставио тачку на најбоље одиграно полувреме у овом првенству.

П. Бундало

Фрушкогорски партизанВетерник 6:0 (3:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 100, судија: Штумпф (Нови Сад). Стрелци: Томљановић у 13, Миловановић у 25. и 84, Месини у 30, Илић у 80. и Подрашчанин у 85. минуту.  Жути картони: Макивић и Крстић (Фрушкогорски партизан), Вуковић (Ветерник).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Миланов, Д. Девић (Ђукић), Месини, Макивић, Крстић, Васиљев, В. Девић (Илић), Грубишић (Подрашчанин), Миловановић, Чергић, Томљановић.

ВЕТЕРНИК: Глигоријевић, Јовановић, Тодорић, Гашић, Томић, Субашић, Ђурић, Малиновић, Адамек (Релић), Вуковић (Марковић), Настић (Ковачевић).

Фудбалери Фрушкогорског партизана с лакоћом су савладали момке из Ветерника, који су у утакмицу ушли као благи фаворити после победе над Софексом (5:1). Међутим, домаћи на то нису обратили пажњу, иако су играли без тројице стандадних фудбалера, а касније је из игре изашао и најбољи играч Владимир Девић, па потом и његов брат Дејан, поуздани бек. Истина, кренули су гости офанзивно, али им се испречио одлични голман Синиша Миланов.

Мрежу Ветерничана начео је искусни Марко Томљановић, па је после 12 минута погодио све бољи Марко Милановић, а Силден Масини је завршио голеаду у првом делу. Ветерничани су до половине другог полувремена имали привидну иницијативу, али све је то било некако јалово. Буковчани су „заузели“ терен, разиграли се и за пет минута постигли чак три гола (од 80. до 85. минута). Битно за игру домаћих је и то што су све голове постигли из веома лепих акција.

М. Павловић

Футог - Нови Сад 1:0 (1:0)

ФУТОГ: ФЦ „Петар Николић Дудија”, гледалаца 100, судија: Кљајић (Бачки Јарак), стрелац: Чепић у 11. минуту. Жути картони: Савковић, Малер, Ардалић, Сирар (Футог), Максимовић, Сапунџић (Нови Сад). Црвени картон: Сирар (Футог).

ФУТОГ: Савковић, Мир. Бероња, Малеш, Стевановски, Стелкић, Ардалић, Косић, Вуканац (Кресоја), Чепић, Бекер (Шарић), Сирар.

НОВИ САД: Јовановић, Стакић, Крповић, Свркота, Мирић, Бајић (Стричевић), Калин, Спиридоновић, Станчић (Сапунџић), Стојановић, Максимовић (Грлица).

Екипа Футога је голом искусног Душана Чепића дошла до вредних бодова у борби за опстанак. Видело се да ће домаћи пожртвованом игром све учинити да на плећа баце екипу која гаји амбиције за висок пласман, што им је на крају и успела. Екипа са Детелинаре сем неколико полуприлика игром је разочарала, па је на крају уз неколико добрих одбрана голмана Јовановића морала да погнтих глава напусти борилиште.       

М. По.

Пролетер - Сириг 2:2 (0:2)

БАНОШТОР: Игралиште Павлиш, гледалаца око 150, судија: Радовић (Ветерник), стрелци: Бакош у 51. (из пенала), Лукаја у 66. за Пролетер, а Папак у 30. и 44. минуту за Сириг. Жути картони: С. Крстић, Сурдучки (Пролетер), Убипарип, Милановић (Сириг). Црвени картони: Митровић, Бакош (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: Сакан 7, Човић 7, Бакош 6, Мрвичич 7, Јеремић 7, Хаџић 6, М. Аџић 7, С. Крстић 8, Гашпаревић 6 (Сурдучки), Митровић, Лукаја 6.

СИРИГ: Видовић 7, Јокић 6, Грубовић 6, Грујичић 7, Декић 7, Васић 6, Убипарип 6, Кузмановић 7, Милановић 6 (Вулић), Папак 8 (Рајичић), Јовановић 7 (Рабљеновић).

Веома лоше издање Баноштораца у утакмици која је била врло важна за обе екипе. Ако је најстарији играч и капитен Пролетера Светозар Крстић био најзапаженији на терену, онда није ни чудо што домаћи нису победили. Још када се дода да су Баношторци завршили утакмицу са девет играча, резултат је реалан у борби за опстанак у Лиги. Ипак, Сирижани могу бити задовољнији.    

Д. Об.  - Б. Ст.

Омладинац - Јединство (Р) 0:2 (0:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Зорана Стојиљковић (Нови Сад), стрелци: Тривуновић у 67. и Стаменковић у 85. минуту. Жути картони: Живојнов (Омладинац), Станар (Јединство). Црвени картон: Живојнов (Омладинац).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић 7, Батар 6, Томчић 6, Пецељ 6, Мирковић 7, Пилиповић 6, Максимовић 6 (Томић), Бајић 6 (Муратовић), Стојановић 6, Живојинов 5, Радовић 6.

ЈЕДИНСТВО: Бројчин 8, Дангубић 8, Станар 7, Стевановић 8, Филиповић 8, Видосављевић 7 (Тривуновћ 8), Џанковић 7, Вучићевић 7, Новичевић 7 (Познановић), Зељковић 8, Стаменковић 8 (Пекез).

Победом у Степановићеву Руменчани су остали у трци за највиши пласман. У првом делу оба ривала више су водиле бригу да неприме гол па је било мало изгледних прилика. Прави потез тренера Вулетића био је увођење Милана Тривуновића који је након соло продора наређао неколико играча и топовским ударцем савладао Зељковића. Медвеђу услугу је саиграчима направи пренервозни Мирослав Живојинов који је беспотребно у 71. минуту добио други жути, односно црвени картон, па су гости до краја меча ритински дошли до победе.   

М. По.

Софекс - Петроварадин 4:3 (2:3)

ФУТОГ: ФЦ Софекс, гледалаца 100, судија: Накомчић (Руменка), стрелци: Софранин у 14. и 17. Марковић у 63. Шкрбић у 72. за Софекс, а Стефановић у 1. Алић у 11. Торбица у 29. минуту за Петроварадин. Жути картон: Митровић (Петроварадин).

СОФЕКС: Јовановић, Лазић, Попадић, Карановић, Косић, Ковачевић, Радин (Шкрбић), Ивковић, Трифуновић, Софранин, Мрђан (Максимовић).

ПЕТРОВАРАДИН: Ранков, Кнежић, Иконић, Митровић (Мудрић), Алић, Момчилов, Торбица, Бандић, Стефановић, Кокановић, Гавришић (Амиџић).

Изненадила је екипа Петроварадина отвореном игром и већ у 1. минуту стигла је голом Стефановића до предности. И док су се домаћи освестили на семафору је поново промењен резултат. Схватили су домаћи да је враг однео шалу, пробудио се капитен Никола Софранин и за три минута са два гола поравнао је резултат.

Неколико минута касније Миљан Торбица је евро голом поново донео предност Петроварадину, па се на одмор отишло вођством гостију. У наставку је правовременим изменама тренер Бојан Сапањош пробудио екипу из летаргије, па је резервиста Огњен Марковић успео да изједначи, а потом је и Предраг Шкрбић био неумољив за потпуни преокрет и славље Футожана.    

М. По.

Јединство (Г) - Младост 1:1 (0:0)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, гледалаца око 100, судија: Гајић (Нови Сад), стрелци: Зорић у 50. за Јединство, Новаковић у 71. минуту за Младост. Жути картони: Бр. Тепић, Трнинић, Пињо, Бубњевић (Јединство), Драгојловић, Стојчић (Младост).

ЈЕДИНСТВО: Рм. Тепић, Трнинић, Зорић, Ђорђевић (Малешевић), Крнпот (Илеш), Ковачевић, Рб. Тепић, Пињо, Малиновић, Пајић, Бубњевић.

МЛАДОСТ: Иванишевић, Пајнић, Новаковић (Бабић), Станишић, Жакула (Стојчић), Папић, Новаковић, Јанић, Каурин, Драгојловић.

Иако су и теоретски домаћи изгубили статус новосадског лигаша одиграли су против претедента за највиши пласман једну од бољих утакмица овога пролећа.

Након првог дела и неколико пропуштених шанси на обе стране у наставку је Милош Зорић донео предност Јединству. Успели су „бистричани” да голом Владана Новаковића изједначе резултат и то је било све што је вредно помена у утакмици за поделу бодова.

М. По.

Футог - Нови Сад 1:0, Омладинац - Јединство (Р) 0:2, Јединство (Г) - Младост 1:1, Пролетер - Сириг 2:2, Бачка - Виноградар 11:0, ЖСК - Шајкаш 3:1, Татра - ТСК 4:2, Фрушкогорски партизан - Ветерник 6:0, Софекс - Петроварадин 4:3. 

1. Татра               25     17     7      1      56:10        58 

2. Софекс           25     15     4      6      67:35        49 

3. ТСК                 25     14     6      5      54:20        48 

4. Једин. (Р)       25     13     7      5      49:18        46 

5. Младост          25     12     6      7      50:32        42 

6. Нови Сад        25     11     7      7      48:41        40 

7. Омладинац     25     11     6      8      44:34        39 

8. Петровар.       25     9      8      8      44:39        35 

9. Ветерник        25     9      6      10     59:46        33

10. Бачка           25     8      8      9      51:44        32

11. Шајкаш        24     8      7      9      47:44        31

12. Фр. парт.      24     8      6      10     45:41        30

13. ЖСК             25     9      3      13     46:48        30

14. Сириг           25     8      6      11     37:50        27

15. Пролетер     25     6      9      10     35:50        27

16. Футог           25     6      8      11     37:48        26

17. Јединст. (Г)  25     4      7      14     25:58        19

18. Виноград.     25     0      1      24     13:149       1

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести