Новосадска лига: Три гола Веселиновића

Фрушкогорски партизан – Јединство 1:3 (1:2)
kisac 1
Фото: С утакмице у Кисачу, фото: П. Палик

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 100, судија: Тепић (Шајкаш). Стрелци: В. Девић у 24. за Фрушкогорски партизан, а Веселиновић у 7, 35 и 64. минуту за Јединство. Жути картони: Д. Девић, Симић, Клинцов и В. Девић (Фрушкогорски партизан), Берић и Заов (Јединство).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Симић, Рогановић (Тешановић), Клинцов, М. Бабић (Макивић), В. Девић, Дулић, Јанић, Кантар, Пргоњић.

ЈЕДИНСТВО: Коструранов, Берић, Штефек, Гаџић, Пекић (Митровић), Ђекић, Веселиновић, Родић, Китић (Вучићевић), Заов, Стевановић (Стаменковић).

Утакмица између Буковчана и Руменчана била је, слободно се може рећи, на нивоу Српске лиге. Тријумфовао је водећи тим на табели и то сасвим заслужено. Сва три гола постигао је одлични Стеван Веселиновић, а његов други гол био је истинско ремек дело у фудбалу. Добио је лопту, ушао у шеснаестерац домаћих, преварио петорицу играча Буковчана, који су уклизавали и лопту послао тамо где јој је и место.Он је у осмом минуту и начео мрежу црно – белих, али у 24. минуту изједначио је сјајним голом и потезом Владимир Девић. Лопту је добио од рођеног брата Дејана и спровео је у небрањени део гола. Ипак, за 1:3 поново се побринуо Веселиновић. Нису се домаћи предавали ни после тог вођства водећег на табели. Мирослав Клинцов је погодио стативу, било је још шанси, али...Све у свему, да је више оваквих утакмица, било би и много више гледалаца на теренима нижих рангова такмичења.      

М. Павловић

ШајкашТСК 3:0 (2:0)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца: 150, судија: Тепић (Шајкаш), стрелци: Радивојевић у 3, Играчев у 22. и Павков у 71. минуту, жути картони: Алемпић, Играчев (Шајкаш). Црвени картон: Недељковић (ТСК) у 23. минуту.

ШАЈКАШ: Попин 8, Ђаковић 7, Павков 8, Алемпић 7 (Рулић - ), Радивојевић 7,5 (Гојков - ), Маљурић 7,5, Милановић 7 (Тривуновић -), Зечевић 7,5, Играчев 7,5, Николаш 7, Панић 7.

ТСК: Војводић 6,5, Танасић 6,5, Бајић 6,5, Варга 6,5 (Николић 7), Милосављевић 6,5, Лукић 7, Косић 7, Недељковић - , Пантош 6,5 (Мириловић - ), Пашка 6,5, Дринић 7.  Б

Брзо су домаћи откључали браву Темеринаца, јер је Данило Радивојевић ударцем главом нациљао мету. После асистенције Милановића, капитал је дуплирао Живан Играчев. Минут касније, Недељковић је непромишљено добио црвени картон, а бројчано ослабљени гости створили су три одличне шансе, које је осујетио расположени голман Срђан Попин. Нарочито ефектна, била је одбрана у 48. минуту, када су сви већ видели лопту у мрежи, али успео је да је преусмери у корнер, спречивши Пашку да се упише у стрелце. Завесу је спустио Мирослав Павков, са 25 метара, лопта се измигољила Војводићу и завршила преко линије.

М. Менићанин

Татра - Сириг 4:4 (2:2)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 100, судија: Јефтић (Будисава), стрелци: Кузмановић у 28. Вучковић у 29. (из пенала), Стојичић у 70. и 73. за Татру, а Папак у 14. Петровић у 40. и 55. и Ферати у 60. минуту (из пенала) за Сириг. Жути картони: Бобот, Батинић, Муњас, Вучковић (Татра), Грујичић, Васић, Ферати (Сириг).

ТАТРА: Муњас 6, Ожват 7 (Пејшиновић 6), Барић 6 (Вучићевић 6), Медић 7, Бобот 7, Батинић 7, Кеџа 6, Кузмановић 7, Вучковић 7, Стојичић 8, Буђик 7.

СИРИГ: Мишчевић 6, Ђ. Ђекић 6 (Брежњак 6), Наранџић 7, Петровић 8, Васић 6, Дражић 6, Грујичић 6, Вучковић 7, Папак 7, Ферати 6, Мисини 6 (Ђукић 6).

Била је то лепа утакмица с пуно резултатских промена, али без обзира на све веома коректна. Видели смо осам лепих голова, неколико прилика а и голманских бравура на обе стране. Гости су у другом полувфремену повели чинило се са недостижних 2:4, али се домаћини нису предавали и у финишу головима Стојичића су изједначили. Када се сабере нерешен резултат је ипак најреалнији исход меча.    

П. Палик

Ветерник - Индекс 1:2 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 100, судија: Пјевац (Темерин), стрелци: Срдановић у 23. за Ветерник, а Губенерић у 56. и 78. минуту за Индекс. Жути картони: А. Ушћумлић, Вуковић, Ђурић, Ивић (Ветерник), Бељански, Целин (Индекс).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Огњановић, Томић, Срдановић (Ђокић), А. Ушћумлић, Марковић (Николић), Ђурић, Вуковић, Малиновић (Субашић), Чичић.

ИНДЕКС: Субашић, Сендерак, Ковачевић, Барач, Целин, Бељански (Попин), Нађ, Недић, Бањац (Звекан), Губеренић, Клајић (Марковић).

Одлична игра у дербију, победа гостију након преокрета је заслужена, али су домаћи оставили одлична утисак. По ономе што су ривали приказали на терену могу да им позавиде и прволигашке екипе. У првом делу отвореног гарда на обе стране домаћи су успели да дођу до предности, за то се побринуо феноменалним голом Миљан Срдановић погодивши саме рашље  Субашића.

У наставку су момци тренера Васе Орловића преузели иницијативу, док су се домаћи определили за контранападе. Успели су „студенти” да најпре изједначе резултат голом најбољег актера Веселина Губеренића, ослободио се играч Индекса „лажњаком” и са 11 метара савладао одличног голмана Ивића.

Нису гости на томе стали, па су успели малтене готово на истоветан начин преко Губеренића да постигну и други гол и однесу бодове. Мада су по приказаној игри и домаћи могли да остану непоражени.

М. По.

Бачка (Б) - Бачка (Ђ) 2:0 (1:0)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 200, судија: Пејић (Нови Сад), стрелац: Црепуља у 3. и Софранин у 65. минуту. Жути картон: Петровић (Бачка Ђ).

БАЧКА (Б): Јаношев, Радосављевић, Мајсторовић, Црепуља, Танцик, Шарић, Пашћан (Павлов), Милић, Леђанац, Глишић (Софранин), Трифуновић (Латиновић).

БАЧКА (Ђ): Смољан, Рогић (Грбић), Дангубић, Петровић, Калајџић, Вујовић, Летић (Јанковић), Марковић, Солдат, Тривуновић, Станковић (Ђурић).

Дуел имењака заслужено је припао домаћину који ове године прославља јубилеј од 90. година од постојања. Већ у 3. минуту Црепуља је успео да савлада голмана Смољана. Покушавали су Бегечани да другим голом овере победу, али све до 65. минута гости су се зналачки бранили. Победу је домаћину оверио резервиста Никола Софранин, када се најбоље снашао прихвативши лопту на ивици казненог простора и прецизним ударцем савладао је Смољана. Два минута пре краја Душан Тривуновић је имао прилику да ублажи пораз, али је одлично реаговао голман Јаношев и спречио погодак.       

М. По.

 

Нови Сад - Омладинац 2:0 (2:0)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 100, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Вучић у 35. и Тубић у 38. минуту. Жути картони: Кавчић (Нови Сад), Пилиповић, Савић (Омладинац).

НОВИ САД: Ромић, Илић, Кавчић, Кременовић, Бајат, Игњић, Адамек (Ћелић), Сувајџић, Симић, Вучић (Зекић), Тубић (Тепић).

ОМЛАДИНАЦ: Пецељ, Вујачић, Штефек, Пердух, Мирковић (Милић), Макарић (Јовановић), Козарски, Савић, Ђурић, Пилиповић, Комљенић (Ћурчић).

Као и у претходном сусрету и у овом је екипа из Степановићева морала принудно да на гол стави играча, капитена Пецеља. Успешно су одолевали налетима „канаринаца” до водећег гола Вучића. Када је нападач Новог Сада након центаршута са десне стране прихватио лопту и послао је у мрежу. Три минута касније након гужве у казненом простору Тубић је успео да савлада Пецеља. Да још у првом делу стигну до убедљиве победе шансу је из казненог ударца пропустио Кавчић. Козарски је у казненом простору оборио Симића, али је искусни Кавчић уместо мреже погодио стативу. У наставку било је прилика на обе стране, али су мреже мировале на крају за заслужену победу претедента за највиши пласман.  

М. По.

Славија - Футог 0:0

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца 100, судија: Јоргић (Нови Сад). Жути картони: Галић, Остојић, Окиљевић (Славија), Сакач, Мир. Бероња, Швоња (Футог).

СЛАВИЈА: Чавић, Жакула, Пејаковић, Галић, Станић, Гајић, Остојић (Окиљевић), Ждеро (Бркљача), Грубовић, Лаковић, Радовановић.

ФУТОГ: Рибић, Брнбота, Стевановски, Мир. Бероња, Станишић (Барачанин), Швоња, Сакач, Чепић, Тополић, Сирар, Латиновић.

На Салајки су мреже мировали захваљујући највише одличним одбранама голмана Чавића, а посебно голмана Футога Милана Рибића. Иако су имали теренску иницијативу Салајчани нису могли да нађу право решење да стигну до гола.

М. По.

ЖСК - Петроварадин 2:0 (2:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, гледалаца око 150. Судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Топић у 20.  и Каурин у 30. минуту. Жути картони: Ћирин, Џамбас, Тошић, Малић (ЖСК); Момчилов, Сурдучки, Шарац, Кокановић, Шавија, Коска, Иконић (Петроварадин).

ЖСК: Савановић 8, Марков 7, Ћирин 7, Ђурђић 7, Џамбас 7, Марић 7, Топић 7, Дамјановић 7 (Нинковић), Тошић 7 (Малић), Пињо 8, Каурин 7 (Кронић)..

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић 7, Лазаревић 6, Татић 6, Гардиновачки 6 (Кокановић), Момчилов 6, Ружић 6, Буквић 5 (Амиџић 6), Сурдучки 6, Павлов 6, Шавија 5 (Коска 6), Шарац 5.

Обострано отворена, жустра и на моменте пренервозна игра у којој је врло добри судија Јован Ћулум показао 11 жутих картона основне су карактеристике сусрета у којем су Жабаљци заслужено савладали Петроварадинце.     

П. Бундало  

Нови Сад - Омладинац 2:0, Хајдук - Фрушкогорац 1:0, Славија - Футог 0:0, Шајкаш - ТСЦ 3:0, Фрушкогорски партизан - Јединство 1:3, ЖСК - Петроварадин 2:0, Ветерник - Индекс 1:2, Татра - Сириг 4:4, Бачка (Б) - Бачка (Ђ) 2:0. 

1. Јединство      15     14     1      0      57:2  43 

2. Индекс           15     11     3      1      40:7  36 

3. Нови Сад       15     10     2      3      33:10        32 

4. Шајкаш          15     9      2      4      35:14        29 

5. ТСК                15     9      2      4      34:19        29 

6. Ветерник       15     9      0      6      35:16        27 

7. ЖСК               15     7      2      6      26:24        23 

8. Славија          15     5      7      3      16:10        22 

9. Сириг              15     5      4      6      18:22        19

10. Бачка (Ђ)     15     6      1      8      22:29        19

11. Фрушког.      15     5      3      7      21:26        18

12. Фр. парт.      15     4      4      7      26:33        16

13. Петровар.    15     4      3      8      21:29        15

14. Бачка (Б)     15     4      2      9      18:45        14

15. Татра            15     3      3      9      24:43        12

16. Омладинац   15      2      4      9      14:33        10

17. Футог             15     2      3      10     20:34        9

18. Хајдук            15     1      4      10     12:76        7

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести