Новосадска Младост најпријатније изненађење јесењег дела првенства Војвођанске лиге – југ

Најпријатније изненађење Војвођанске фудбалске лиге, група југ је новајлија у лиги Младост из Новог Сада.
Treneri Mladosti 1
Фото: Тренери: Зоран Рњак, Саша Филиповић и Немања Џоџо, фото: Д. Иванић

После 15 одиграних утакмица завршили су  јесењу трку на другом месту, и то због нешто слабије гол разлике од Подриња из Мачванске Митровице. И поред пропуштене прилике у последњем колу са Борцем из Шајкаша да победом окончају више него успешну годину „Бистричани“ су задовољни отишли на зимску паузу са великим амбицијама да се на пролеће упусте у борбу за виши ранг. У летњој паузи дошло је до промене тренера, а уместо Немање Џоџа који је добио нову улогу у клубу (секретар и тренер гомана) стигао је Саша Филиповић (37) и наставио ниску успеха.

- После успешно одрађеног посла у Србобрану због породичних обавеза паузирао сам краћи период, а онда је уследио позив председника Младости Мирослава Кресовића који сам без поговора прихватио. Будући да је клуб ушао у четврти ранг екипу смо у потпуности реконструисали квалитетним новајлијама, скоцкали смо сјајан тим. Од староседелаца остала су браћа Слијепчевић, Ренић, Каурин, Зорић и Гаћеша. Одлично су се спремили и одрадили сјајно полусезону. Нико није очекивао да ћемо бити у врху. А ми смо квалитетно одиграли од првог до последњег кола. И заиста је остао жал што у последњем колу нисмо савладали једног од највећих фаворита за виши ранг Борац, а имали смо прилика. Гледаоци и велики број фудбалских људи видели су како смо играли, која нам је филозофија, који стил игре негујемо, колико смо опасни и агресивни и колико желимо и хоћемо да играмо фудбал. Такав стил неговаћемо и у наставку. Планирамо озбиљно да се појачамо и да нападнемо прво место, а ако се све коцкице поклопе на крају и да славимо - сматра Филиповић.


Слијепчевић и Ренић перјанице

Највећи терет првенства на својим плећима изнели су Марко Ренић и голман Алекса Слијепчевић, велики удео у високом пласману имају и Дејан Вукаљевић, Марко Керекеш, Марко Вујовић и Зарија Гојковић који су одиграли све утакмице, меч мање има Милош Вилотијевић, а да се Новосађани високо котирају заслуге припадају и Филипу Фаћолу, Ђорђу Кнежевићу, Мирсаду Хајризију, Аљоши Зорићу, Немањи Ђорђевићу, Милету Милетићу, Миодрагу Каурину, Душану Гаћеши, Јовану Докићу, Луки Тарабићу, Немањи и Дарку Грујићу, Новици Николићу и Андрији Ћоровићу. Најбољи стрелац тима је Ренић са 19 голова, Ђорђевић и Милетић постигли су 4 гола, Фаћол и Керекеш (3), Каурин (2), Слијепчевић, Вујовић и Гојковић (1).


Да су Новосађани озбиљно схватили виши ранг наговестили су на почетку трке за бодове.

- Имали смо на папиру веома тежак распоред на старту у прва четири кола три пута смо гостовали. Победили смо у Бачком Јарку Младост 2:0, код куће Подунавац 3:0, Југовића у Каћу 2:0, одиграли са Цементом у Беочину 1:1, пропустили вођство и играча више и наивно примили гол. Ни највећи оптимисти нису очекивали да ћемо из тих мечева освојити чак 10 бодова, могли смо да имамо и стопостотни учинак. Одличан старт помогао нам је да до полоусезоне одиграмо квалитетно, да наставимо у истом ритму и да стигнемо до високог пласмана - појашњава стратег Младости Филиповић.


Прозивка 23. јануара

Фудбалери Младости врло рано ће почети припреме за наставак првенства, Саша Филиповић је прозивку заказао већ за 23. јануар, најавио је и појачања у свим линијама тима.


По речима Филиповића најбоља игра је била у последњем колу са Борцем.


Нови рефлектори

Председник клуба Мирослав Кресовић и чланови управе су уз помоћ фирме ГАТ побољшали ионако одличне услове за рад као и инфраструктуру како би она задовољавала прописе не само Војвођанске већ и Треће лиге. С неколико нових рефлектора омогућен је несметан рад у вечерњим сатима, направљена је трибина која ће моћи да се прошири са обе стране, терен је у одличном стању, а свлачионице су реновиране. Све одише одличном атмосфером и великим амбицијама у наредној полусезони да се нападне виши ранг.


- Без обзира на крајњи нерешен резултат приказали смо се у најбољем издању. Момци су на терену урадили све што сам од њих тражио како на тактичком, тако и на техничком и психолошком плану, јер смо се после поклоњеног гола и грешке на прави начин вратили, али смо пропустили лепе прилике за цео плен. У најбоље игре убрајам и мечеве са Слогом из Ердевика уз убедљиву победу (3:0), затим против Сремца у Војки (5:1) и Јадрана у Голубинцима (8:1). Ниједној екипи није лако дати голове поготово чак осам на гостовању - задовољно ће  на крају Филиповић.

Д. Иванић - М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести