Новосадски Пролетер завршио прву недељу рада: Од данас два пута дневно на терену

После двомесечне паузе, иза стручног штаба и фудбалера новосадског Пролетера остало је и недељу дана уводних тренинга.
Sinisa Babic
Фото: Синиша Бабић, фото: ФК Пролетер

Од данас екипа са Слане баре кренуће с радом два пута дневно, а Синиша бабић, капитен 11-пласиране екипе у Суперлиги, гледа с пуно позитивне енергије на оно што следи његовим саиграчима и њему.

- Стоички смо издржали ненадану паузу која нас је за одређени период одвојила од професионалних обавеза. У почетку наставка првенства ухватили смо прави ритам, па је непланирани одмор наишао у незгодном тренутку. На сву срећу, успели смо да се сачувамо и да из рата с подмуклим непријатељем изађемо неокрњени. Успевао сам да се придржавам задатака које је пред нас поставио стручни штаб, а како ствари стоје готово комплетан кадар стигао је спреман на наставак рада - казао је Бабић.

Фудбалери су у недељу имали слободан дан, а од данас ће повећати интензитет тренинга.

- У предходној недељи радили смо у две групе, са шефом струке Жигићем и тренерима Рашиованом, Миљановићем и Прентовићем, док је с голманима посебно радио Бројчин. Све је то био прави увод у оно што нас чека у наставку тронедељних припрема, а пред прву утакмицу 30. маја с Радником у Сурдулици. Имали смо и обавезно тестирање на корону крајем недеље. Како ствари стоје, сви су били негативни, што ће нам дати додатну снагу да се на прави начин спремимо и у последња четири кола остваримо резултате које прижељкујемо и покажемо да нам је по свим основама место међу најбољим тимовима у лиги. Нећемо одустати од нападачке игре која нас је већим делом такмичења красила.


Припремне утакмице

Осим свакодневних тренинга, у плану млађег новосадског суперлигаша је и неколико припремних утакмица.

- Ужелео сам се сусрета који би нам послужили за уигравање и били прави показатељ до сада урађеног - нагласио је бабић. - Како нас је стручни штаб обавестио, поред тенинга, имаћемо и неколико провера. За сада су договорене утакмице са Спартаком и Кабелом, а могуће је и још с два ривала.


Искусном предводнику Пролетера овог лета истиче уговор.

- Током зимске паузе имао сам неколико понуда да променим средину. Без размишљања сам их одбио, желео да помогнем клубу како би обезбедио што бољи пласман. Успели смо у нашим жељама и надањима, па сам тренутно фокусиран на рад и да се што боље спремим за финиш првенства. После тога биће времена да с челницима клуба седнем за преговарачки сто да изнађемо најбоље решење за обе стране. Наравно да, ако ми стигне добра понуда, постоји могућност и да одем у неки од иностраних клубова. До тада, све ћемо учинити да квалитетним играма остваримо што боље резултате, а циљ нам је да на крају освојимо 10. место, мада нам је по играчком кадру и квалитету место међу осам најбољих. Што то нисмо успели да остваримо, кривац је био нешто слабији старт од очекиваног, па заостатак за најбољима нисмо могли да надокнадимо - истакао је искусни универзалац Синиша Бабић.      

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести