Новосадско појачање из Барсе: Лазар Царевић потписао уговор с Вошом

НОВИ САД: Сада већ бивши голман Барселоне Б, 23-годишњи Цетињанин Лазар Царевић, ново је појачање Фудбалског клуба Војводина.
v
Фото: Lazar Carević presrećan je zbog novog angažmana/ Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Један од основних квалитета Царевића, који је са “старом дамом” потписао уговор на три године, јесте да добро игра ногом, што ће бити од виталне важности у офанзивном систему игре црвено-белих, који ће форсирати тренер Милан Раставац. Овај 195 цм високи чувар мреже истакао је да није много размишљао када му је стигла понуда из Новог Сада.

–Када ме је Војводина контактирала са жељом да ме доведе, био сам пресрећан - нагласио је Царевић, који је од 2018. године био члан каталонског гиганта. - Желео сам да дођем овде и, када су ми људи из клуба прредочили читав пројекат, био сам сигуран да је то права ствар. Једва чекам да покажем и докажем колико вредим, јер сам сигуран да доста тога могу да донесем овој екипи.

Председник Војводине Драгољуб Збиљић такође је био изузетно задовољан најновијим појачањем, баш као и досадашњим делом прелазног рока.

– Оно што је деловало немогуће када смо започели преговоре с Барселоном, сада је постало реалност и Лазар Царевић потписао је за Војводину - истакао је први човек тима из Новог Сада. - Дакле, није реч о  позајмици, већ је он постао наш играч. Веома сам поносан на стручни део тима, јер је урађен заиста велики и озбиљан посао у кратком периоду и све иде онако како смо зацртали. Оно што смо до сада желели, то смо и остварили.


Новосађани на Похорју

Након што су у ФЦ “Вујадин Бошков” обавили прву фазу припрема за наредну сезону, фудбалери Војводине отпутовали су у Словенију.

План је да главни део припрема одраде на мариборском Похорју, где ће у року од  десетак дана одиграти и пет контролних утакмица.

Прва је на програму већ у понедељак, када ће Новосађани одмерити снаге са бањалучким Борцем.


Спортски директор црвено-белих Марко Јовановић најавио је да се, после доласка црногорског голмана, није завршило комплетирање Вошиног тима за наредну сезону.

– Није мала ствар када успшете да доведете играча Барселоне - нагласио је Јовановић. - Драго ми је што приводимо крају прелазни рок и што смо неке ствари урадили врло добро. Потписали смо уговоре с више играча, али то није крај – недостаје нам штопер и, можда, бочни нападач и то би онда било то.

Царевић је каријеру започео у ФК Грбаљ, након чега је отишао у Барселону, са којом је подигао трофеј Лиге шампиона до 19 година, чиме је обезбедио место у њеном Б тиму. Био је и капитен репрезентације Црне Горе до 21 године, а за сениорску селекцију дебитовао је пре три месеца у Јерменији.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести