Одржана свечаност намењена СД Војводина – „Вече под плавом звездом”

У организацији Клуба пријатеља ФК Војводина и ФК Војводина одржана је свечаност „Вече под плавом звездом“, која је окупила чланове спортског друштва Војводина, међу којима је било и добитника специјалних признања поводом успеха у минулој сезони.
3
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Награде су припале одбојкашком клубу, учеснику Лиге шампиона, рукометном клубу, који је освојио 10. титулу шампиона Србије, затим хокејашком клубу, такође шампиону државе, као и женском ватерполо клубу, једином у спортском друштву, који се овенчао дуплом круном, освојивши и Куп и првенство. Свечаност је уприличио и дечји хор Српског народног позоришта, рецитујући песму Мике Антића „Плава звезда“.

Председник Клуба пријатеља ФК Војводина Ненад Миљуш истакао је да су окупљени тимови много више од спортских друштава.

– Изразио бих жаљење због оправданог одсуства наше браће из Републике Српске, представника клуба Борац из Бања Луке, које не доживљавамо као госте, већ као део породице. Окупили смо се да заједно прославимо завршетак још једне успешне спортске сезоне и да још једном поздравимо наше шампионе, који чине нашу велику породицу – пола белу, пола црвену. Надам се да ће нас ова манифестација још више уједнити, што ће нам омогућити да и даље ефикасно радимо и напредујемо за добробит наше заједничке ствари, јер ми смо једно, то је наша снага. Завршио бих чувеним слоганом са северне трибине нашег „Карађорђа“ – „заједно, у нове победе“ – рекао је Миљуш.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић навео је да се нада да ће се овакве свечаности одржавати и у будућности. - Надам се да ће ово постати традиционални начин окупљања, где ћемо да причамо између себе, да се хвалимо наком великих победа, да тугујемо после тешких пораза. Оно о чему не смемо да полемишемо, то је да морамо да дамо све од себе и ван терена и на терену и да са пуно енергије покажемо како се носи грб Војводине, како се Војводина представља као институција, као спортско друштво, као клуб. Морамо да постанемо потпуно свесни себе, да се са пуно самопоуздања појављујемо на сваком месту – поручио је Збиљић.

Председник спортског друштва Војводина Душан Бајатовић желео би да црвено-бели буду схваћени као колектив у свему равноправан са београдским двојцем.

– Имамо једниство практично свих клубова, играча, играчица, навијача, града. Позвао бих да се задржи јединство свих клубова, који у свом називу имају реч Војводина, а то је јединство љубитеља спорта, спортских клубова, руководства, оних који се баве тим спортом, града, навијача и то може да буде снажна ствар. Што би били само Звезда и Партизан? Уз Војводину, као трећи клуб, могли бисмо да имамо и „свето тројство“ – навео је Бајатовић.

        В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести