ОФК Бечеј 1918 почео припреме: Млади нараштај у првом плану

БЕЧЕЈ: После 58 дана, опет је настала граја на Градском стадиону крај Тисе, јер су фудбалери ОФК Бечеј 1918 почели припреме за наставак сезоне.
b
Фото: Trener Branko Savić i fudbaleri OFK Bečej 1918  

Истина, окупили су се у нешто измењаном саставу, јер је квартет играча напустио клуб. Голгетер Милош Савановић нови је члан прволигаша Младости ГАТ, нападач Коста Дражић отишао је у Аустрију, а везиста Марко Мастило и дефанзивац Никола Терзин обукли су дрес ОФК Кикикде.

Када је реч о новајлијама, први је стигао нападач Ненад Кудрић из бачкоградиштанске Војводине, који је већ носио дрес Бечеја, додуше у пионирском и кадетском узрасту. Вратили су се и штопери  Игор Татић, који је јесен провео у војвођанском лигашу Сенти, Александар Ћук, који је за време студирања носио дрес новосадског Индекса, као и Ричард Ваштаг, који је 2013. године, као талентовани пионир, отишао у фудбалску академију из мађарског града Ходмезевашархеља. Прелазни рок је тек почео, биће сигурно још новина, а неколико младих играча из околине стигло је на пробу.

У име клуба, играче и стручни штаб поздравио је потпредседник Недељко Васић и пожелео им да реализују зацртане планове. И шеф стручног штаба Бранко Савић као прву жељу апострофирао је здравствени билтен.

- У времену ну коједм живимо, најважније је то да сачувамо здравље и да вас мимоиђу повреде, пошто су то предуслови за успешан рад. У предстојећој полусезони циљ нам је да афирмишемо младе играче и побољшамо игру у односну на јесен, што би значило да напредујемо. Имамо седам недеља тренинга пред нама, а све ћемо тестирати кроз шест контролних дуела, као и куп утамицу која је на програму недељу дана пре старта првенствене трке. Услови за рад су нам познати и предстоји нам то да максималним ангажманом из дана у дан подижемо форму - поручио је тренер Савић.

Прва провера уследиће 29. јануара, а ривал ће бити Инђија. С Радничким из Сомбора Бечејци ће снаге да одмере 5. фебруара, онде следе окршаји с Црвеном Звездом из Руског Села (9.2.), Хајдуком из Куле (12.2.), Тисом из Адорјана (19.2.) и Телеоптиком из Земуна (26.2.), а 27. фебруара игра се четвртфинале купа ПФС Суботица, у ком ће савићевом тиму ривал да буде Тиса из Адорјана.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести