Окука и доктор одређују тим Војводине за дуел у Лучанима

Фудбалери Војводине сутра на почетку другог круга такмичења у Суперлиги одлазе на гостовање у Лучане, где ће јој домаћин бити тим Младости.
Ognjen Djuricin
Фото: Огњен Ђуричин, фото: Ј. Грлић

Када је сезона почињала, било је то још 20. јула, Лучанци су освојили бод (1:1) на стадиону “Карађорђе”, а стрелци су били Фофана у 13.  за црвено-беле, односно Димић у 29. минуту за госте. У суботу се очекује квалитетан фудбал, у којем је, утисак је, крајње незахвално прогнозирати коначни исход.

„Од када сам дошао у Војводину, никако не успевам да у две везане утакмице изведем на терен исти састав“, прокоментарисао је Драгомир Окука, шеф стручног штаба Новосађана.

„Константно имамо проблеме с повредама играча, а тако ће бити и сутра и тим ће чинити они који буду најспремнији да испуне захтеве које пре екипу поставимо.“

Готово је сигурно да у комбинацији неће бити Милана Ђурића, једног од важнијих фудбалера новосадског суперлигаша, а извесно је да Окука неће моћи да рачуна ни на Срећковића и Хухумиса, уз Миркова који је се опоравља од операције.

„Одиграо сам утакмицу с Партизаном, иако сам трпео бол у листу“, у пролазу нам је рекао Ђурић.

„Био сам на ултразвуку и установљено је да имам руптуру мишића и не верујем да ћу моћи да помогнем саиграчима у Лучанима.“

Они који редовно прате игре црвено-белих, знају да ће то бити приличан хендикеп за тим, јер је реч о фудбалеру који обавља велики посао на средини терена и учествује у организацији напада. Стручни штаб ће морати да пронађе одговарајућу замену за Ђурића, а могли би то да буду млади репрезентативац Србије Александар Месаровић, или искуснији Лазар Арсић. Наравно, коначни суд о томе донеће Драгомир Окука, а на састав екипе у великој мери, из свог угла деловања, утицаће и лекар тима др Владимир Чолаковић.

„Чињеница је да Ђурић неће моћи да наступи, али је зато извесно да ће шеф Окука имати на располагању капитена Николу Антића и Огњена Ђуричина, играче који су се током протеклих дана такође жалили на озледе“, објаснио је др Чолаковић.


Лукић дели правду

Главни делилац правде у сусрету Младост - Војводина биће Лазар Лукић из Београда. Њему ће помагати Оливер Петровић из Ниша и Дејан Димитријевић из Врања, док ће четврти судија бити Бојан Николић из Крагујевца. Почетак сусрета у Лучанима заказан је за 16 часова.


„План је да они данас одраде пун тренинг и да путују с екипом на мегдан тиму Младости. Видећемо још како стоје ствари с од раније повређеним Срећковићем и Хухумисом, који су почели лагано да вежбају.“

Огњен Ђуричин се пожалио на бол у мишићима леђа после сусрета с Партизаном, али је убеђен да ће моћи да заигра на тешком гостовању.

„Тренираћу у пуном темпу и путоваћу с екипом у Лучане“, казао је брзоноги бочни нападач Војводине.

„Без дилеме, бићу спреман да пружим максимум. Пред нама је тврда и неизвесна утакмица, а за ривала имамо искусну екипу која је, с мањим променама, на окупу већ пуне три године. Противник код куће игра веома високо и то ће нам, уз чињеницу да Младост има нешто старији тим, отворити доста простора да га угрозимо из контранапада. Тако је било и у прошлом првенству, када је моја садашња екипа победила 3:0 у Лучанима, уз два гола Езеа. Надам се сличном и у суботу, с тим да верујем да и ја могу у пуној мери да допринесем жељеном резултату Војводине.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести