Окука: Војводини је место у врху српског фудбала

Нови шеф стручног штаба Војводине Драгомир Окука изјавио је да је “старој дами” место у врху српског фудбала и да се сигурно не би прихватао овог изазова да се задовољава са седмим или осмим местом на табели.
Nenad-Rončević-Dragomir-Okuka-Darko-Jevtić-i-Ljubomir-Apro
Фото: Са промоције Драгомира Окуке, фото: ФК Војводина

Фудбалски клуб Војводина данас је званично представио Драгомира Окуку као свог новог шефа стручног штаба. На конференцији за новинаре организованој у медиа центру ФЦ “Вујадин Бошков”, представницима јавности се у име клуба најпре обратио генерални директор ФК Војводина Дарко Јевтић, који је изразио задовољство због ангажовања овог познатог стручњака и напоменуо да је клуб желео да га ангажује још у јануару ове године.

„Сезону 2018/19. смо започели са великим амбицијама. Као што знате, ова управа је преузела клуб у новембру прошле године и поред низа добрих ствари које је направила, нажалост свих нас, изостао је очекивани резултатски салдо. У једном тренутку, појавила се озбиљна и свеопшта апатија, као и губитак самопоуздања у нашем тиму, те је Управни одбор, на седници одржаној у петак, одлучио да ускрати поверење стручном штабу Александра Веселиновића и да на његово место именује познатог тренера Драгомира Окуку, коме ће ово бити други мандат у ФК Војводина“, рекао је Јевтић.

Драгомиру Окуки ово ће бити други мандат на клупи “старе даме”, коју је већ предводио три месеца у сезони 1999/2000.

„Драго ми је што сам поново у Војводини и захваљујем се руководству на томе што је у мени препознало тај шраф који ће помоћи клубу да дође тамо где треба да буде, а то је врх српског фудбала. Није куртоазија и филозофирање, али Војводина увек мора тамо да буде и да игра Европу. Бавити се тиме зашто то сада није тако, било би илузорно, али да мислим да Војводина треба да буде седма, осма или 10, сигурно не бих био овде. Дуго сам анализирао ситуацију и мислим да овај тим има већи потенцијал од онога што показује“, истиче Окука.

На свом представљању, он се уздржао од давања великих обећања, нагласивши само да ће инсистирати на дисциплини у игри и у раду код сваког појединца.

„Сваки тренер каже како жели брз, атрактиван и динамичан фудбал, са много голова, али ја нисам од оних који много обећавају, нити сматрам да се нешто може обећати, осим тога да ћемо учинити све да, чак и када изостане резултат, публика задовољна напусти стадион. То значи да се играчи боре током свих 90 минута, да су дисциплиновани и да имају респект противнику, навијачима, судијама и финансијерима, као и једни према другима, односно све оно што УЕФА промовише као вредности фудбала. Ако успемо у томе, сигуран сам да ће то бити игра коју ће публика заволети и подржати“, наглашава Окука.

Од како је отишао из Војводине, па до данас, на клупи “старе даме” седело је чак 40 тренера.

„Нема јаког клуба без стабилности, а у Војводини се нису мењали само тренери, већ и финансијери, руководиоци… Мислим да људи који су сада у Војводини и који су разговарали са мном имају један дугорочан циљ и визију. Верујем да се ова управа неће лако променити и да ћемо заједно ипак направити нешто. За почетак, то је да Војводина поново игра у Европи, а време ће показати да ли је могуће и нешто више. Нажалост, тренери плаћају цех, иако не мора да значи да је онај који је био пре мене лош тренер. Штавише, о свима који су били у Војводини имам позитивно мишљење, али једноставно, понекад је потребно да се сложе и неке друге коцкице“, рекао је Окука.

Он је са Војводином потписао двогодишњи уговор, а у раду ће му помагати помоћни тренери Радован Кривокапић и Зоран Васиљевић, тренер голмана Милан Јованић и аналитичар Стефан Јанковић, док ће функцију кондиционог тренера и даље обављати Александар Јанковић.

(ФК Војводина)

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести