Орлићи од очаја до сјаја у Јерменији: Друго полувреме путоказ

У оквиру квалификација за Европско првенство млада репрезентације Србије играла је у Јеревану утакмицу коју је морала да добије.
Screenshot
Фото: Printscreen/FSS

На папиру наши момци су били фаворити али требало је то показати на терену. Прво полувреме, искрено речено – било је очајно. Јермени су били господари ситуације, нон стоп претили, а поред једног постугнутог гола могли су да дају још неки. А, онда би све било готово. На паузи, савети нашег селектора Звонка Живковића уродили су плодом и ,,орлићи“ су одиграли као препорођени. Преузели су игру, притискали противника, на време изједначили, а онда, у фуриозној завршници нокутирали противника. Довољно за убедљиву победу од 4:1 која наше момке оставља у игри за пласман на велико такмичење, и поправља самопуздање пред важну утакмицу са Француском, 12. октобра, на стадиону Партизана.

- Видели сте, одиграли смо два различита полувремена. Нисмо добро ушли у утакмицу, није било агресивности, жеље, победничког менталитета. Мислим да смо већ размишљали о Француској и да нас је то омело. Али, требало је прво победити Јермене. Показало се да су они добра екипа, када им дозволите да играју и срећа је да нисмо примили још који гол до одласка на одмор. На полувремену, погледали смо се у очи, констатовали да у наставку морамо боље и момци су то урадили. Одиграли су фантастичних 45 минута, показали ко су и шта су и да на њих треба рачунати. Тај део игре је заправо оно што ми јесмо. Ова селекција има квалитет, потребно је било само да играчи то рашчисте у својим главама. Велику ствар смо учинили, вратили смо се у игру за пласман на Европско првенство и верујем да ћемо одржати овај ниво квалитета до краја квалификација – рекао је селектор Звонко Живковић.

У уторак већ ,,орлићи“ играју са Француском.

- Фарска острва су против њих показала да једним правим приступом нема разлога за страх. Нису они ,,баук“ против којег се не може играти, потребно је само да то рашчистимо у главама. А, пошто смо сада показали ко смо и шта смо верујем да ћемо одиграти одличан меч – поручио је Живковић.

И. Лазаревић

Група Х

Украјина        2          2          0          0          3:1       6

Француска     2          1          1          0          4:1       4

Фарска острва           4          1          2          1          4:4       5

Србија            3          1          1          1          4:2       4

Јерменија       4          1          0          3          3:8       3

Северна Македонија 2          0          1          1          1:4       1

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести