Отворен 36. Пионирски фудбалски „Меморијал Стевана Нештицког“

Председник Управног одбора Фудбалског клуба Војводина Душан Влаовић данас је свечано отворио 36. међународни турнир „Меморијал Стевана Нештицког“, који се до недеље одржава у ФЦ „Вујадин Бошков“.
Dusan Vlaovic otvorio Memorijal/F. Bakic
Фото: Ф.Бакић/Председник ФК Војводина Душан Влаовић пожелео је учесницима турнира спортске успехе и лепо дружење

Прелепа традиција, по којој новосадски клуб препознатљив у региону и шире, настављена је и ове године. На теренима у Ветернику шест екипа, из Јапана, Чешке, Русије, Румуније, Хрватске и Србије, боре се за вредан трофеј, па је младост у потпуности запосела овај прелеп фудбалски комплекс.

- Част ми је да поздравим драге госте и пожелим им пријатан боравак у нашој средини – рекао је Влаовић. – Дуги низ година у организацији је учествовао наш прослављени голман, сада нажалост покојни Илија Пантелић, који ми је једном приликом рекао да је проверио податак у ФИФА и да је овај турнир најстарији на свету. Дечаке који данас излазе на стазу фудбалских снова желим да подсетим да су на „Меморијалу Стевана Нештицког“ учествовали многи играчи поникли у ФК Војводина, а који данас наступају у најбољим европским клубовима и лигама. Уз то, двојица од њих сада се налазе на припремама репрезентације Србије, коју ускоро очекују наступи на Светском првенству у Русији. Свим учесницима желим спортску срећу и да покушају да испуне своје снове. Проглашавам турнир отвореним.

Фото: Vojvodina i japanski klub Mačida uspostavili su lepu saradnju/F. Bakic

На церемонији отварања учеснике и госте поздравио је и председник Организационог одбора турнира Живан Крстоношић, који им је пожелео да, без обзира на резултате које буду остварили, Нови Сад напусте с осмесима.

Међу ученицима турнира налази се и јапанска екипа Мачиде, клуба чији су гости били млађи омладинци ФК Војводина у другој половини децембра 2017. године. Сарадња два клуба је настављена, па је председник новосадских црвено-белих  Душан Влаовић искористио прилику да прими и угости председника овог клуба Отома Такехису, као и директора Тадашија Караија са сарадницима. Уз Влаовића, домаћин гостима из Јапана био је и директор Омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић, као и Ранко Поповић, тренер који је каријеру градио и у јапанском фудбалу.

- Задовољство ми је да поздравим госте из нама пријатељске земље и да им се још једном захвалим на изузетном гостопримству које су наши млађи омладинци имали приликом гостовања на Нагано купу – истакао је том приликом Влаовић. – Надам се да смо у прилици да им узвратимо барем делић тога у нашој средини. Захвалан сам вам због свега и очекујем да наставимо започету сарадњу.

Фото: Са прошлогодишњег отварања, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Гости су уручили пригодне поклоне Душану Влаовићу и Душку Грујићу и најавили да ће ускоро у Нови Сад доћи као гости двојица младих фудбалера Мачиде.

А. Предојевић

Воша у финалу

Утакмицом између пионира Војводине и ФЦ Словачко почео је 36. Меморијал „Стеван Нештицки“.

Новосађани, који бране прошлогодишње прво место, победом од 3:1(стрелци Ивановића у  20. и Поповића 32. и 60. за Војводину, а Мустафе у 58.за Словачко) успешно су стартовали у А групи. У другој утакмици АСУ  Политехника из Темишвара била је боља од вршњака Динама из Москве са 1:0.Гол одлуке постигао је Марио Мирчеа у 18.минуту за прве бодове у Б групи.

У другом мечу поподневног програма Ријека је савладала Динамо из Москве 2:1 (Пујић у 33. и Шушњар у 38 минуту - Абрамов у 52.).

У поподневном програму домаћин турнира, Војводина, саваладала је Машиду са 3:0 и пласирала се у финале.

М. П.

Програм субота

8 часова:Полагање венца на гроб Стевана Нештицког

8.30: НК Ријека – АСУ Политехника

9.50: ФЦ Словачко – ФЦ Машида Зелвиа.

16.30:Утакмица за 5 место А 3 –Б 3

17.40 и 19.00: Полуфинала А1- Б2 и Б1 – А2.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести