Панчевачки Железничар води на тебели Српске лиге – Војводина

Железничар из Панчева у својој дугој историји  која траје пуних 72 година ову сезону ће памтити као најуспешнију освајањем првог места у Српској фудбалској лиги, Војводина.
jevric
Фото: Dušan Jevrić, foto: Youtube Printscreen

Панчевци су у последњих седам година прескочили чак три ранга такмичења,а успон је почео доласком Зорана Наунковића на мсто председника, који је уз директора Ненада Бојковића створио снажан и здрав колектив.

Фудбалери Железничара у јесењем делу првенства играли су сјајно, остварили 13 победа уз два ремија и са освојеним 41 бодом уз гол-разлику 32:8 чврсто држе врх табеле. Тренер Душан Јеврић који је летос дошао у клуб својим тренерским искуством и радом допринео је резултатима које је клуб остварио.

- Освајањем првог места направили смо резултат који смо зацртали пре почетка сезоне. Желимо да сачувамо ову позицију и да се пласирамо у Прву лигу. Ово је заслуга свих људи и играча који су протеклих неколико месеци веровали да можемо до врха. Фудбалери иду на заслужени одмор, а ја и људи из управе нећемо имати и желимо да паузу искористимо на најбољи начин како би што спремније дочекали почетак припрема за нову сезону - каже Душан Јеврић.

Железничар има осам бодова предности испред првог пратиоца Бачке из Суботице.

- Годе на похвале, али морамо бити опрезни - објашњава Јеврић.  Захвалио бих се људима из управе који су били уз нас и својим сарадницима који су помогли да заједнички остваримо овај резултат. Наравно играчи су најзаслужнији за успех, дали су свој максимум.  Играчи Железничара су на одмору, али управа је и даље активна.

- Желимо пре свега да сачувамо играчки кадар који је тренутно у клубу, али нам требају и појачања. Не журимо, али у договору са челницима клуба видећемо ко ће нас појачати у наставку сезоне и сигурно је да ће неколико младих играча из омладинске селекције добити шанцу да се наметну. 

Капитен и други стрелац лиге са десет голова Данило Ковачевић после освојеног првог места рекао је:

- Од првог кола смо били на челу табеле. Драго ми је да сам својим головима допринео добрим резултатима, али  то је заслуга и свих мојих саиграча и верујем да ћемо и у наставку сезоне бити на висини задатка и сачувати лидерску позицију и пласирати се у Прву лигу Србије што град Панчево то и залужује - тврди Данило Ковачевић.

Б. Стојковски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести