Панчевци задовољни пласманом у Српској лиги Војводина

Фудбалери српсколигаша Динама јесењи део сезоне завршили су на шестом месту са освојених 26 бодова.
dinamo
Фото: Ненад Јованчевић, тренер Душан Ђокић, Горан Јањовић, Александар Павковић, фото: Приватна архива

Панчевци су забележили седам победа пет ремија и пет пораза уз гол разлику 19:12. Тим је летос предводио тренер Петар Дивић којег је заменио Душан Ђокић. У последњих седам кола „брзи воз“ је  остварио три победе, исто толико ремија и један пораз и то на гостовању у Србобрану. Управа клуба на челу са председником Гораном Јањовићем и најближим сарадницима Александаром Павковићем, Ненадом Јованчевићем, Драганом Павловићем, Зораном Радојковићем и сада у паузи се свакодневно окупљају и одржавају радне састанке са жељом да се појача тим за пролећну сезону. 

„Измирене су све обавезе према играчима и то показује да смо на правом путу који смо зацртали када смо дошли у клуб пре седам година“, каже председник Горан Јањовић.

„Наравно, у зимском прелазном року ћемо се појачати.“

Интересаљнтно је да Панчевци после заврштка сезоне нису отишли на зимски одмор, већ су тренирали све док није пао снег. 

„Желели смо  да наставимо континуитет, задовољни смо, освојили смо шесто место, остварили смо пласман у финалу купа на територији јужног Баната, што само потврђује добар тим“, објашњава  Ђокић.

Тренер Ђокић са великом пажњом уз помоћ координатора млађих селекција у клубу Зораном Нешковићем прати рад млађих селекција које почињу да дају резултате и каже:

„Први и основни циљ је да вратимо децу на наш стадион и да наша школа фудбала поново буде међу најбољима у Србији и препознатљива по раду као што је и некад била. Током прошле сезоне Јавор, Јањовић, Војновић, Глигоријевић и још неколицина облачили су дрес сениорског тима и то је доказ да ови момци имају потенцијал и за веће домете“, каже Ђокић.

Наравно, Панчевци у наставк првенства улазе амбициозно.

„Заостали смо у трци за прво место и желимо да остваримо што бољи пласман и да полако створимо јак тим за следећу сезону. У договору са водећим људима из клуба на челу са председником Јањовићем и тренерима желимо да костур тима и клуб треба да чине деца из нашег омладинског погона који су својим играма у најачој лиги Србије показали да имају велики таленат. Имамо доста  младих играча и у осталим селекцијама и морамо обратити пажњу на њих и очекујем да ће они у скорије време бити носиоци наше игре. Уз неколико искуснијих играча која би довели сигурно би квалитет екипе подигли на виши ниво и могли би следеће сезоне справом да нападнемо жељену Прву лигу Србије“, завршио је Ђокић.

Б. Стојковски

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести