Партизан пеналима до победе, Раднику поништен гол

СУРДУЛИЦА:Фуд­ба­ле­ри Пар­ти­за­на у 13. ко­лу Су­пер­ли­ге Ср­би­је са­вла­да­ли су Рад­ник у Сур­ду­ли­ци са 2:0 (1:0). Ти­ме су цр­но-бе­ли са­чу­ва­ли при­кљу­чак са Цр­ве­ном зве­здом, али и на­пра­ви­ли до­бру увер­ти­ру пред меч Ли­ге Евро­пе, у че­твр­так, са Скен­дер­бе­гом.
partizan dinamo, Fonet
Фото: FoNet

До­ма­ћин је по­ка­зао ве­ли­ку же­љу и од по­чет­ка јур­нуо свим сна­га­ма на шам­пи­о­на. Бе­о­гра­ђа­ни су то и оче­ки­ва­ли, али ни­су ус­пе­ли да спре­че шан­су ко­ју је већ у 5. ми­ну­ту имао Пу­ро­вић. Бив­ши играч Цр­ве­не зве­зде је  по­врат­ну лоп­ту у ше­сна­е­стер­цу упу­тио ка го­лу цр­но-бе­лих, али је био не­пре­ци­зан. И „пар­ни ва­љак“ је у овом су­сре­ту имао сво­ју ра­чу­ни­цу: хте­ли су го­сти да от­поч­ну се­ри­ју по­бе­да, па су и они вр­ло офан­зив­но ушли у дуел. Пр­во ве­ли­ко уз­бу­ђе­ње Бе­о­гра­ђа­ни су пре­тво­ри­ли у гол. По­го­дак је из је­да­на­е­стер­ца по­сти­гао Су­ма, а све­му је прет­хо­дио фаул Та­на­си­на над Та­вам­бом у ка­зне­ном про­сто­ру.

Офан­зи­ва шам­пи­о­на је на­ста­вље­на и са­мо ма­ло ка­сни­је, ве­ли­ку шан­су имао је бек Ми­ле­тић. Ушао је ис­ко­са у ше­сна­е­сте­рац до­ма­ћи­на, га­ђао да­љи угао, али је гол­ман Чан­ча­ре­вић сјај­но од­бра­нио. До 40. ми­ну­та усле­ди­ла је обо­стра­но рас­тр­за­на игра, а он­да је играч Рад­ни­ка Френ­сис шу­ти­рао са не­ких 20 ме­та­ра, али за­ма­ло из­над го­ла.

У 46. ми­ну­ту, усле­ди­ла је еруп­ци­ја не­го­до­ва­ња фуд­ба­ле­ра Рад­ни­ка. На­кон кор­не­ра, Стој­ко­вић је ис­пу­стио лоп­ту, на њу је на­тр­чао Ива­но­вић и спро­вео је у мре­жу, али је гол по­ни­штен јер је играч до­ма­ћих фа­у­ли­рао гол­ма­на цр­но-бе­лих ко­ји је ус­пео да се вра­ти на лоп­ту и да је обе­ма ру­ка­ма об­у­хва­ти пре не­го што је Ива­но­вић шу­ти­рао.

Ути­сак је да су­ди­ја Лу­кић ни­је по­гре­шио што ни­је при­знао по­го­дак Сур­ду­ли­ча­ни­ма. У 56. ми­ну­ту ума­ло да Пар­ти­зан по­ве­де са 2:0. Чан­ча­ре­вић је окле­вао с ис­пу­ца­ва­њем лоп­те у по­ље, на њу је на­тр­чао Су­ма и по­слао је у - ста­ти­ву. Утак­ми­ца би, да је та­да пао гол, ве­ро­ват­но би­ла ре­ше­на.

Због зна­ча­ја ме­ча, а пред утак­ми­цу у Ли­ги Евро­пе, цр­но-бе­ли су се по­том по­ву­кли и ори­јен­ти­са­ли на од­бра­ну свог го­ла. До­ма­ћин је на­па­дао, али ни­је успе­вао да ство­ри озбиљ­ни­ју шан­су. А, у 89. ми­ну­ту усле­дио је но­ви је­да­не­сте­рац за Пар­ти­зан. Оже­го­вић је ушао у ше­сна­е­сте­рац, фа­у­ли­рао га Пеј­чић и скри­вио нај­стро­жу ка­зну. Си­гу­ран с бе­ле тач­ке био је То­шић.

И. Ла­за­ре­вић

СУР­ДУ­ЛИ­ЦА: Град­ски ста­дион, гле­да­ла­ца: 5.000. Су­ди­ја: Лу­кић (Бе­о­град). Стрел­ци: Су­ма (из пе­на­ла) у 18. и То­шић (из пе­на­ла) у 89. ми­ну­ту. Жу­ти кар­то­ни: Та­на­син, Френ­сис, Ива­но­вић, Ра­до­вић, Пан­те­лић и Жа­ку­ла (Рад­ник), а Су­ма, Стој­ко­вић и Евер­тон (Пар­ти­зан).

РАД­НИК: Чан­ча­ре­вић 6, Мла­де­но­вић 6, Ива­но­вић 6, Пан­те­лић 6, Пу­ро­вић 6 (Мар­ко­вић 6), Френ­сис 7, Ра­до­вић 7, Гој­ко­вић 6 (Жа­ку­ла), Пеј­чић 6, Ми­ћић 6, Та­на­син 6.

ПАР­ТИ­ЗАН: Стој­ко­вић 6, Ву­ли­ће­вић 6, Ми­тро­вић 6, Не­ма­ња Р. Ми­ле­тић 6, Не­ма­ња Г. Ми­ле­тић 7, Јев­то­вић 6, Евер­тон 7, Ђу­рич­ко­вић 6 (То­шић 7), Пан­тић 6, Су­ма 7, Та­вам­ба 7 (Оже­го­вић 7).

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести