Партизан против Будућности почиње поход на Лигу шампиона

НИОН - Фудбалери Партизана играће против подгоричке Будућности у другом колу квалификација за Лигу шампиона, одлучено је данас жребом у седишту УЕФА у Ниону. Прва утакмица на програму је 11. или 12. јула у Београду, а реванш је седам дана касније у Подгорици.
djukic
Фото: EPA/SALAS

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је данас да веома поштује Будућност из Подгорице и да максимално озбиљно чека дуеле у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

"Респектујемо Будућност, знамо да има добар тим, а никад није лако када имате за противника екипу са наших простора. Максимално ангажовано спремићемо се са жељом да прођамо у наредну фазу, знамо да ће бити тешко јер је ривал озбиљан", рекао је Ђукић за клупску телевизију одмах после жреба.


Ђаловић: Хтели смо Партизан, нисмо без шанси...

Искусни нападач подгоричке Будућности Радомир Ђаловић истакао је да се свима у клубу испунила жеља да добију Партизан у квалификацијама за Лигу шампиона и поручио да његов тим није без шанси.

"Наш тренер је желео Партизан, као и ми играчи. Партизан је атрактиван противник, јак, али нисмо без шанси. Даћемо све од себе, радујемо се утакмицама и пуном стадиону", рекао је Ђаловић, а преносе црногорске Вијести.


Ђукић је додао да је најбитније да црно-бели буду на свом највишем нивоу против првака Црне Горе.

"У жребу никог нисам прижељкивао, пред нама су били све шампиони са шампионским менталитетом. Најбитније је да ми будемо прави, верујем у моју екипу, схватићемо наше обавезе озбиљно", поручио је тренер Партизана.

Комплетни парови другог кола кваликација за ЛШ:

АПОЕЛ (Кипар) - Дуделанж (Луксембург), Жалгирис (Литванија) - Лудгогорец (Бугарска), Карабаг (Азербејџан) - Самтредија (Грузија), Партизан (Србија) - Будућност (Црна Гора), Хибернијанс (Малта)/Талин (Естонија) - Салцбург (Аустрија), Шериф (Молдавија) - Кукеши (Албанија), Астана (Казахстан) - Спартакс Јурмала (Летонија), БАТЕ Борисов (Белорусија) - Алашкерт (Јерменија)/Санта Колома (Андора), Жилина (Словачка) - Копенхаген (Данска), Хапоел Бер Шева (Израел) - Хонвед (Мађарска), Ријека (Хрватска) - Њу Сеинтс (Велс)/Европа (Гибралтар), Малме (Шведска) - Вардар (Македонија), Зрињски (БиХ) - Марибор (Словенија), Дандалк (Ирска) - Розенборг (Норвешка), Хафнарфјодур (Исланд) - Викингур (Фарска Острва)/Трепча (тлзв. Косово), Линфилд (Северна Ирска)/Флорита (Сан Марино) - Селтик (Шкотска) и Маријехам (Финска) - Легија (Пољска).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести